Όχι στις απολύσεις εργαζόμενων στην Εθνική Ασφαλιστική

Αθήνα, 01/08/2023

Η Ε.Α.Κ. χαιρετίζει τη μαζική παρουσία των εργαζομένων στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που πραγματοποίησαν ο Σύλλογος Υπαλλήλων και οι εργαζόμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική, με τη συμμετοχή και συμπαράσταση όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και παρατάξεων, για την προαναγγελία απομακρύνσεων – απολύσεων 33 εργαζόμενων που εργάζονται μέχρι 17 χρόνια στην Εταιρία.

Θέλουμε να δηλώσουμε την πλήρη αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στον αγώνα των εργαζόμενων, να αποτρέψουν τις εκδικητικές απολύσεις της εργοδοσίας της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Είμαστε στο πλάι των εργαζόμενων και του Συλλόγου Υπαλλήλων, στον αγώνα, για την ένταξη όλων των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων, που απασχολούνται στην εταιρία, στο τακτικό προσωπικό της, με πλήρη αναγνώριση των ετών εργασίας τους στην Εθνική Ασφαλιστική, αναγνωρίζοντας τους όλα τα χρόνια προϋπηρεσίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Καταδικάζουμε τις πρακτικές της Εταιρίας, της οποίας πια βασικός μέτοχος είναι το πολυεθνικό CVC Capital Partners Fund, που ενώ τα τελευταία δυο χρόνια έχει απομακρύνει 135 εργαζόμενους μέσω «εθελουσίας» εξόδου και έχει προσλάβει πάνω από 50 «ειδικούς συμβούλους» με ατομικές συμβάσεις, ώστε να μην καλύπτονται από την εν ισχύει επιχειρησιακή σύμβαση, προχωράει στην απόλυση 33 εργαζόμενων, που απασχολούνται για πολλά χρόνια με το δουλεμπορικό καθεστώς της ενοικίασης. Παράλληλα, προαναγγέλλει ακόμα 50 προσλήψεις στο άμεσο μέλλον!! Ταυτόχρονα, σε όσους «ενοικιαζόμενους» προσλαμβάνει δεν αναγνωρίζει τη δουλειά τους τόσα χρόνια στην εταιρία!

Και αυτά τα κάνει η Εθνική Ασφαλιστική με τα επαναλαμβανόμενα κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία 10 χρόνια.

Η παράταξή μας μαζί με όλο το συνδικαλιστικό κίνημα στέκεται δίπλα στον αγώνα του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής και καλεί τη Διοίκηση της Εταιρίας να ανακαλέσει τις απολύσεις και να μην οδηγήσει στην ανεργία 33 οικογένειες.

Η αλληλεγγύη των εργαζόμενων και των συνδικάτων είναι το πιο δυνατό όπλο μας απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr