Η Κυβέρνηση οδηγεί στο εδώλιο συνδικάτα και συνδικαλιστές

Αθήνα, 19/12/2023

Πολιτική υπό τις ευλογίες της κυβέρνησης και των νομοθετημάτων της, αποδεικνύεται η μεθοδευμένη επίθεση και ποινική δίωξη κατά του προέδρου του ναυτεργατικού σωματείου ΠΕΝΕΝ.

Σε μια απεργία που ήταν πανεργατική – πανελλαδική, την είχαν οργανώσει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα, ομοσπονδίες, εργατικά συνδικάτα, 13 ναυτεργατικά συνδικάτα, η δίωξη του προέδρου της ΠΕΝΕΝ, με την αστεία κατηγορία της παρεμπόδισης εκτέλεσης όλων των δρομολογίων των πλοίων!!, αποτελεί πρόκληση, πρόκειται για πρωτοφανή πολιτική αντισυνδικαλιστική στοχοποίηση ενάντια σε όλο το συνδικαλιστικό κίνημα και μας αφορά όλους.

Η ΕΑΚ καταδικάζει απερίφραστα τη στοχοποίηση και τη δίωξη αυτή στην ΠΕΝΕΝ και στο πρόεδρό της, όπως και κάθε επίθεση που γίνεται ενάντια σε οποιοδήποτε εργατικό συνδικάτο και συνδικαλιστικό στέλεχος.

Το συνδικαλιστικό κίνημα στη χώρα μας έχει μεγάλη ιστορία διώξεων και οι εκφοβισμοί δε θα καταφέρουν να υποστείλουν το φρόνημά του και τους αγώνες του, αντιθέτως το πεισμώνουν και το δυναμώνουν .

Οι απεργίες, οι αγώνες, τα συνδικάτα δεν ποινικοποιούνται και δεν εκφοβίζονται.

Καταδικάζουμε τις ενέργειες αυτές στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην ΠΕΝΕΝ, σε κάθε σωματείο, σε κάθε συνδικαλιστή που διώκεται για τη συνδικαλιστική του δράση.

Απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατασκευασμένων και ενορχηστρωμένων κατηγοριών κατά της ΠΕΝΕΝ.

Όχι στην ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων!

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr