Συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής ΓΣΕΕ. «Στο ίδιο έργο θεατές»

Αθήνα, 22/01/2024

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18/1, ζήσαμε ένα θέατρο του παραλόγου.

Μπροστά στη συνεχιζόμενη δραματική υποβάθμιση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, εξ αιτίας της συνεχιζόμενης ακρίβειας, που κατατρώει τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στα συνδικάτα, στους εργαζόμενους και στο εισόδημα τους, η εισήγηση του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα ήταν μια εκστρατεία ενημέρωσης σε 30 πόλεις, που να κορυφωθεί με μια 24ωρη απεργία στις 17 Απρίλη!!!

Λες και χρειάζεται ενημέρωση για να δει η καθεμιά και ο καθένας την πραγματικότητα στην τσέπη του!

Η ΓΣΕΕ δεν μπορεί να είναι απούσα μπροστά στα εντεινόμενα προβλήματα αμοιβών και υποβάθμισης του επιπέδου ζωής των εργαζόμενων.

Η παράταξή μας πρότεινε να πρωτοστατήσει η ΓΣΕΕ μαζί με την Ομοσπονδία Εργαζομένων Καταναλωτών σε επικοινωνιακό μπαράζ για προϊόντα με αποδεδειγμένη αισχροκέρδεια, για το πρόβλημα στέγασης, για τα ενοίκια που βρίσκονται σε δυσθεώρητα επίπεδα σε βάρος των καταναλωτών και της κοινωνίας, γιατί δεν αρκεί απλά να αναδεικνύεται λεκτικά το πρόβλημα, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Πρόταση που απορρίφθηκε από το Προεδρείο, όπως και η πρόταση για κινητοποίηση-Απεργία εγγυτέρα χρονικά στις 28 Φλεβάρη, με θέματα: α) την ακρίβεια, β) την αύξηση των μισθών και γ) την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, ώστε να μπει η ΓΣΕΕ πρωτοστάτης στον αγώνα για την μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων, ενάντια στην κυβερνητική αντεργατική πολιτική και στην ανοχή επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η ΓΣΕΕ πρέπει να εκπροσωπήσει ουσιαστικά τους εργαζόμενους και να δίνει τον τόνο του αγώνα και της συμμετοχής όλων των κοινωνικών δυνάμεων, που πλήττονται.

Πρέπει να στέκεται αντιμέτωπη μπροστά στις δεκάδες καθημερινές απολύσεις και να δώσει τη μάχη για αυξήσεις των μισθών ανάλογα με τον πληθωρισμό.

Όλοι μαζί μπορούμε στον αγώνα για αξιοπρέπεια!

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr