ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ

Αθήνα, 27/04/2023

137 χρόνια έχουν περάσει απ’ την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο και οι αγώνες της εργατικής τάξης για εργασιακά δικαιώματα για αξιοπρέπεια στην εργασία και κοινωνική δικαιοσύνη παραμένουν πάντα επίκαιροι.

Σήμερα, που οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης επιτίθενται με σφοδρότητα στα εργασιακά δικαιώματα ακυρώνοντας στην πράξη τις περισσότερες προοδευτικές μεταπολιτευτικές κατακτήσεις, η Εργατική Πρωτομαγιά αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Σήμερα, που οι εξελίξεις της σύγχρονης τεχνολογίας παρέχουν τη δυνατότητα για καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας για όλους, η κυβερνητική πολιτική σε αγαστή συμπόρευση με την εργοδοτική ολιγαρχία προσπαθούν να διαλύσουν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα δεκαετιών με στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών τους.

Οι αντεργατικές διατάξεις του νόμου 4808/21 με αύξηση των ωρών εργασίας, με πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, με μείωση αποδοχών, με περιορισμό των δικαιωμάτων σε περίπτωση απόλυσης, κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, είναι μερικά μόνο παραδείγματα.

Όμως η Εργατική Πρωτομαγιά, είναι η ζωντανή υπενθύμιση ότι οι μάχες μπορούν να κερδίσουν από τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες,

Οι εργαζόμενοι ενισχύοντας την μαζική συμμετοχή τους στα συνδικάτα πρέπει να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους, ξεπερνώντας τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της συναίνεσης και αποδοχής και να αγωνίζονται με μαχητικότητα και αλληλεγγύη, έχοντας σαν οδηγό τους μεγάλους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες για εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Γιατί πάντα, όποια και νάναι η ερώτηση, η απάντηση είναι ο άνθρωπος που αγωνίζεται για ένα καλύτερο μέλλον.

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr