Εκλογή Προεδρείου στην ΓΣΕΕ

Αθήνα, 27/04/2023

Συγκλήθηκε σε σώμα, ενάμιση μήνα μετά το 38ο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε, το Διοικητικό της Συμβούλιο, προκειμένου να εκλέξει την Εκτελεστική Επιτροπή και το Προεδρείο της Συνομοσπονδίας.

Για την ανάδειξη της Εκτελεστικής Επιτροπής οι συνδυασμοί των παρατάξεων έλαβαν:

ΠΑΣΚΕ: 20 ψήφους, 7 έδρες

ΔΑΣ: 11 ψήφους, 3 έδρες

ΔΑΚΕ: 8 ψήφους, 3 έδρες

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: 3 ψήφους, 1 έδρα

ΕΑΚ: 3 ψήφους, 1 έδρα

Η παράταξή μας, συνεπής με την πάγια και διαχρονική της θέση, πρότεινε την συγκρότηση αντιπροσωπευτικού – αναλογικού Προεδρείου με βάση την δύναμη των παρατάξεων, με δεδομένη την άρνηση της ΔΑΣ να συμμετέχει, πράγμα που όμως δεν έγινε δεκτό. Έτσι λάβαμε την μια θέση στην Εκτελεστική Επιτροπή, όπως άλλωστε μας αναλογούσε, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Συνεδρίου.

Θα είμαστε λοιπόν ανακόλουθοι αν δεχόμαστε να μπούμε απλά και μόνο στο μοίρασμα των θέσεων ευθύνης του Προεδρείου , χωρίς καμία αντιπροσωπευτικότητα.

Θεωρούμε ότι αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες μας.

Ενάμιση μήνα μετά το Συνέδριο και την κριτική, τις θέσεις και προτάσεις που διατυπώσαμε εκεί, δεν θα μπορούσαμε να μπούμε σε ένα προγραμματικό Προεδρείο χωρίς καμία κουβέντα για θέσεις και πρόγραμμα, μόνο και μόνο για μια καρέκλα, ξεχνώντας μ’ αυτό τον τρόπο στις βαριές ευθύνες που έχουν οι πλειοψηφίες που διοίκησαν την ΓΣΕΕ στα καταστροφικά χρόνια που πέρασαν για τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ανέδειξε την ΠΑΣΚΕ με 7 θέσεις ευθύνης και το ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ με μια θέση (αυτή του Γενικού Γραμματέα) στο οκταμελές Προεδρείο.

Εμείς επιλέξαμε να ψηφίσουμε αναλογικά για τις θέσεις ευθύνης τους συνδικαλιστές ανάλογα με την δύναμη των παρατάξεων, μόνο για τις θέσεις που τους αναλογούσαν, συνεπείς στις θέσεις μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα κίνημα μαζικό, αγωνιστικό, διεκδικητικό που θα ξαναβάλει σε πρώτο πλάνο τους εργαζόμενους, τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους.

Συνεχίζουμε, σύμφωνα με την εμπιστοσύνη που μας παρέχουν οι εργαζόμενοι, με συνέπεια και αξιοπιστία.

Άλλωστε, τελικός κριτής όλων μας, είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr