Χτυπήθηκε άγρια εργάτης γης που ζήτησε τα δεδουλευμένα

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΚΕΕΡΦΑ αποδεικνύουν τη βιαιότητα των χτυπημάτων που δέχθηκε στο κεφάλι, στο πρόσωπο και στο σώμα. Ο Μπιλάλ Οντίν συνελήφθη όταν πήγε να υποβάλει μήνυση επειδή δεν είχε έγγραφα παραμονής!

Ο κύκλος της βίας με στόχο μετανάστες εργάτες δεν φαίνεται να σπάει, με τη λίστα όσων διεκδίκησαν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και αντί για πληρωμή έλαβαν άγρια χτυπήματα που τους οδήγησαν στο νοσοκομείο να αυξάνεται συνεχώς.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό έρχεται και πάλι από την περιοχή της Ηλείας και συγκεκριμένα από το Βαρθολομιό, όπου την περασμένη Κυριακή ένας ακόμη εργάτης γης έπεσε θύμα της τραμπούκικης βίας του αφεντικού του. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), ο εργάτης, όντας απλήρωτος για διάστημα περίπου οκτώ μηνών, ζήτησε να πληρωθεί τα δεδουλευμένα του που αντιστοιχούσαν στο ποσό των 5.000 ευρώ. Η αντίδραση του γιου του αφεντικού του ήταν να τον σύρει σε ένα χωράφι, μακριά από το κατάστημα που λειτουργεί με τον πατέρα του στο Βαρθολομιό, και να τον χτυπήσει άγρια. Στη συνέχεια τον φόρτωσε στο αυτοκίνητό του και τον γύρισε πίσω, απειλώντας τον να μην κάνει τίποτα γιατί «δεν έχεις χαρτιά και θα μπλέξεις».

Ο μετανάστης εργάτης γης Μπιλάλ Οντίν πήγε μόνος του στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες. Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΚΕΕΡΦΑ αποδεικνύουν τη βιαιότητα των χτυπημάτων που δέχθηκε στο κεφάλι, το πρόσωπο και το σώμα.

Η δημοσιοποίηση του περιστατικού και η καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ είχαν αποτέλεσμα η Αστυνομία να βρεθεί έξω από το νοσοκομείο χθες το πρωί, όταν και πήρε εξιτήριο ο μετανάστης, ο οποίος δήλωσε ότι θέλει να κάνει μήνυση, αλλά λόγω του ότι δεν διαθέτει νομιμοποιητικά έγγραφα οι άντρες τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Α.Τ. Γαστούνης όπου και κρατείται. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο εργάτης γης θα πάει σήμερα στον ιατροδικαστή και ακολούθως στον εισαγγελέα για να συνταχθεί δικογραφία.

Το περιστατικό φέρνει στο μυαλό μνήμες Μανωλάδας, υπόθεση για την οποία η χώρα έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. «Οι μέθοδοι των αφεντικών τύπου Μανωλάδας όχι μόνο δεν έχουνε εξαλειφθεί, αλλά καλά κρατούν, εκβιάζοντας ιδιαίτερα τους μετανάστες εργάτες χωρίς χαρτιά να δουλεύουν εξοντωτικά ωράρια και να πληρώνονται όποτε επιθυμεί το κάθε αφεντικό», αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ στην ανακοίνωσή της, με την οποία καλεί τα συνδικάτα εργαζομένων και τα εργατικά κέντρα της περιοχής να καταδικάσουν τη ρατσιστική εργοδοτική επίθεση και να απαιτήσουν τόσο την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων του εργάτη όσο και την τιμωρία του δράστη.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr