Το συνδικαλιστικό κίνημα συντελεί στην αναπαραγωγή καταστάσεων ατελούς δημοκρατίας ή πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις

Αθήνα, 08/11/2023

Το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ), που ανήκει στη ΓΣΕΕ, είναι ένα ινστιτούτο που μεταξύ άλλων παρέχει προγράμματα κατάρτισης συνδικαλιστών.

Μέχρι εδώ καλά. Πως γίνεται όμως η επιλογή των υποψήφιων σπουδαστών;

Θα θεωρούσε κανείς ότι γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια. Και έτσι θα έπρεπε να γίνεται.

Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι τον βασικότερο ρόλο στην επιλογή αποτελεί η παραταξιακή προέλευση του/της υποψήφιου. Φαίνεται ότι οι συνδικαλιστές που στηρίζουν την ΕΑΚ δεν είναι αρεστοί στους εντολείς του ΚΑΝΕΠ, Πρόεδρο και Οργανωτικό Γραμματέα της Γ.Σ.Ε.Ε. συναδέλφους Παναγόπουλο και Μουτάφη, που προτιμούν να προκρίνονται οι «δικοί» τους συνδικαλιστές, δίνοντας τις κατάλληλες παρασκηνιακές οδηγίες επιλογής.

Η παράταξή μας καταγγέλλει τη διαδικασία «επιλογής» των σπουδαστών.

Τώρα φαίνεται γιατί στο podcast του Προέδρου της ΓΣΕΕ αυτός μίλησε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα συντελεί στην αναπαραγωγή καταστάσεων ατελούς δημοκρατίας. Προφανώς έβλεπε εκείνη την ώρα τον καθρέφτη του.

Αναρωτιόμαστε γιατί άραγε στην ιστοσελίδα του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ είναι ακόμα αναρτημένο το προηγούμενο Δ.Σ;

Αλήθεια, ρωτάμε τον Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ, εάν η διαμόρφωση των νέων κριτηρίων επιλογής των συμμετεχόντων συνδικαλιστών στο πρόγραμμα του ΚΑΝΕΠ, είναι στα πλαίσια συμφωνίας του προγραμματικού προεδρείου της ΓΣΕΕ με την ΠΑΣΚΕ;

Η παράταξή μας θα συνεχίσει να μάχεται για ένα ακηδεμόνευτο συνδικαλιστικό κίνημα, που θα στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ουσιαστική και όχι λεκτική υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr