Σήμερα παραδίδουν τα κλειδιά

Εκτός από επιδότηση ενοικίου και παράταση αναστολών και τον Μάρτιο, παράταση μειωμένου ΦΠΑ σε καφέ-αναψυκτικά και πρόγραμμα επιδότησης πάγιων δαπανών, ο Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε νέα μέτρα για στοχευμένη ενίσχυση ρευστότητας έως 5.000 ευρώ, με πενταετή αποπληρωμή.

Μπαράζ τηλεδιασκέψεων με τα σωματεία των επαγγελματιών εστίασης πραγματοποίησε το τελευταίο 48ωρο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναλαμβάνοντας τον πυροσβεστικό ρόλο «περιορισμού της ζημιάς», μετά τα λεκτικά φάουλ του υπουργού Ανάπτυξης και το επικοινωνιακό φιάσκο του πρωθυπουργικού τραπεζώματος στην Ικαρία.

Στο παρά πέντε πριν από την πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΣΕ στο Σύνταγμα με τον συμβολικό τίτλο «Τα κλειδιά της εστίασης» και λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση του νέου, ακόμα πιο σκληρού λοκντάουν, το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών συναντήθηκε χθες διαδικτυακά με τους εκπροσώπους του #estiasigreece.

Η πρωτοβουλία, που συσπειρώνει 50 συλλόγους εστίασης από όλη την Ελλάδα, παρουσίασε τις προτάσεις της περί «εξορθολογισμού του κλάδου», ρίχνοντας το βάρος στην επόμενη μέρα.

«Η ενίσχυση των εργαζομένων που ορθά γίνεται ΔΕΝ είναι ενίσχυση των επιχειρήσεων», τόνισαν οι επαγγελματίες του χώρου, ενώ αναφέρθηκαν και σε «επιμέρους στρεβλώσεις του τρόπου ενίσχυσης των επιχειρήσεων του κλάδου μέσω του προγράμματος των επιστρεπτέων προκαταβολών».

Ο υπουργός Οικονομικών, αφού επανέλαβε τη δέσμη τεσσάρων μέτρων (επιδότηση ενοικίου και παράταση αναστολών και τον Μάρτιο, παράταση μειωμένου ΦΠΑ σε καφέ-αναψυκτικά και πρόγραμμα επιδότησης πάγιων δαπανών), προανήγγειλε νέα μέτρα εντός τριμήνου, για στοχευμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ενίσχυσης ρευστότητας έως 5.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις, με πενταετή αποπληρωμή.

Μία μέρα νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με την ΠΟΕΣΕ, η οποία έθεσε ως πλέον επιτακτική όλων την ανάγκη για «κούρεμα των υποχρεώσεων που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία προς το Δημόσιο».

Συλλογή κλειδιών

Παρά την έναρξη του νέου αυστηρότερου λοκντάουν από αύριο, σήμερα οι σύλλογοι της εστίασης είναι αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν τη συμβολική διαμαρτυρία τους στο Σύνταγμα, ενώ τοπικά σωματεία ήδη συλλέγουν και παραδίδουν ομαδικά τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους σε προκαθορισμένα ραντεβού σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικά για την Αττική ο Σύλλογος Εστιατορίων και Συναφών θα πραγματοποιήσει 20 αποκεντρωμένες εκδηλώσεις συλλογής κλειδιών σε ισάριθμα σημεία σε όλο το λεκανοπέδιο.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr