Παναττικό Συλλαλητήριο για τη Δημόσια Υγεία: Σήμερα στις 6:30 μ.μ. στο Σύνταγμα

Κάλεσμα συνδικαλιστικών οργανώσεων, σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων σε Παναττικό – Παλλαϊκό Συλλαλητήριο για τη δημόσια υγεία

Σε Παναττικό – Παλλαϊκό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021, ώρα 18:30, στο Σύνταγμα, για τη Δημόσια Υγεία καλεί η ΟΕΝΓΕ ενώ στηρίζουν με αποφάσεις τους η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως: «Αντί να ανοίξει, ΚΛΕΙΝΕΙ τμήματα, ακόμα και καρδιοχειρουργικά τμήματα, μονάδες εμφραγμάτων, κλινικές, ολόκληρα νοσοκομεία.

Αντί να προσλάβει παθολόγους, πνευμονολόγους, αναισθησιολόγους, εξαναγκάζει ειδικευόμενους παιδίατρους, γυναικολόγους, ορθοπαιδικούς, χειρουργούς, γαστρεντερολόγους να περιθάλπουν ασθενείς με covid.

Αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας με μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτές, όλο το αναγκαίο προσωπικό, συνάπτει συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς τάζοντάς τους μισθό 2.000 ευρώ συν 1.400 ευρώ το μήνα για εφημερίες. Την ίδια στιγμή οι γιατροί και οι νοσηλευτές του δημόσιου συστήματος υγείας έχουν απλήρωτες δεδουλευμένες εφημερίες και υπερωρίες ολόκληρων μηνών.

Αντί να επιτάξει το σύνολο των ιδιωτικών κλινικών, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους, τους παρακαλάει να «παραχωρήσουν» κλίνες με το αζημίωτο, έναντι αδράς αμοιβής.»

Ολόκληρο το κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ εδώ.

Η ανακοίνωση της εκτελεστικής γραμματείας της ΑΔΕΔΥ εδώ.

Η ανακοίνωση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ εδώ.

ΠΗΓΗ: left.gr

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr