Νεκρώνει το Δημόσιο, αγανάκτηση για την ΥΠΑ

Γενική απεργία σήμερα κατά της αντεργατικής και ανθυγιεινής πολιτικής ● Ακινητοποιούνται τραμ, ηλεκτρικός και μετρό ● Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας καταγγέλλουν την προσφυγή του υπουργείου Μεταφορών στη Δικαιοσύνη, που έκρινε παράνομες και καταχρηστικές τις κινητοποιήσεις.

Αγανάκτηση στον χώρο των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να προσφύγει κατά των κινητοποιήσεων που είχαν κηρύξει μαζί με την ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών και να τις κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές.

«Θεωρούμε αδιανόητη την προσφυγή στα δικαστήρια για απεργίες που γίνονται παράλληλα με δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια σωματεία και απαράδεκτους τους λόγους ότι δήθεν δεν είχαν τηρηθεί οι προβλέψεις για ενημέρωση και επίδοση εγγράφων» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της Ενωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, Ευάγγελος Αγγέλης.

Μας ενημερώνει ότι η δικαστική απόφαση εκδόθηκε στις 5.30 τα ξημερώματα χθες και επιδόθηκε ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η στάση εργασίας στις 6.00. «Τηρήσαμε απαρέγκλιτα τα προβλεπόμενα για τις επιδόσεις εγγράφων και θα προσφύγουμε κατά της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων» αναφέρει ο κ. Αγγέλης: «Είναι δυνατόν να επικαλείται το δικαστήριο το δικαίωμα του εργοδότη για δικαστική προστασία, όπως μάθαμε ότι αναφέρεται στο σκεπτικό των ασφαλιστικών μέτρων;» αναρωτιέται.

Πάντως, μετά τη δικαστική απόφαση, οι αεροπορικές εταιρείες που είχαν σήμερα λόγω της 24ωρης απεργίας ακυρώσει όλες τις πτήσεις τους αλλά και κάποιες αυριανές (λόγω στάσεων εργασίας ορισμένων κλάδων) προχώρησαν σε ανακοινώσεις, ενημερώνοντας το κοινό για το ποια δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν «μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων».

Νεκρώνει σήμερα ο δημόσιος τομέας καθώς η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία, ζητώντας από το κράτος ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι σε μέσα μαζικής μεταφοράς, αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Σήμερα δεν θα κινηθούν καθόλου ο ηλεκτρικός, το μετρό και το τραμ.

Κλειστά και τα λιμάνια

Πλήθος πρωτοβάθμιων σωματείων, ενώσεις εργαζομένων, κοινωνικοί φορείς, το ΠΑΜΕ αλλά και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς έχουν εκδώσει ψηφίσματα στήριξης της απεργίας. Απεργιακή συγκέντρωση προγραμματίζεται στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Στον δρόμο κατεβαίνουν και οι υγειονομικοί καθώς OENΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχουν στην απεργία με συγκεντρώσεις στις 8 πμ στις πύλες των νοσοκομείων της χώρας. Η ΠΟΕΔΗΝ θα πραγματοποιήσει στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας. Τέλος, αναμένεται να νεκρώσουν και τα λιμάνια από την απεργία των ναυτεργατικών σωματείων.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr