Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αθήνα, 08/09/2023

Η τραγωδία που βίωσαν και συνεχίζουν να βιώνουν χιλιάδες συμπολίτες μας με τις καταστροφικές πλημμύρες της κακοκαιρίας Ντάνιελ, ανέδειξε για μια ακόμα φορά τις διαχρονικές ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση παρακολουθεί εκ του μακρόθεν τις συνέπειες της ανυπαρξίας αντιπλημμυρικών έργων, έχοντας επιλέξει έργα βιτρίνας και προβολής, αντί για έργα ουσιαστικής θωράκισης και πρόληψης των συνεπειών των φυσικών φαινομένων.

Μετά την απώλεια 1.500.000 στρεμμάτων δασικής έκτασης, οι πολίτες της χώρας μας έχουν αφεθεί στο «πάμε κι όπου βγει» με ολέθριες συνέπειες.

Η παράταξή μας καταδικάζει την πολιτική αδιαφορίας και απαξίωσης απέναντι στους πολίτες και τις ανάγκες τους και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή και αλληλεγγύη της στους πληγέντες και στην αγωνία τους για επιβίωση. Θα σταθούμε στο πλευρό τους έμπρακτα, συνδράμοντας όπου χρειαστεί με είδη πρώτης ανάγκης και εξοπλισμό.

Τη θωράκιση των υποδομών απέναντι σε φυσικά φαινόμενα οφείλει η κάθε κυβέρνηση να την θέσει σε πρώτη προτεραιότητα. Ο σεβασμός στους πολίτες στις ζωές και τις περιουσίες τους πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτος.

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr