Ανακοίνωση ΕΑΚ-ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ: Δε σέβονται ούτε την ιστορία τους

Αθήνα, 14/10/2020

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

 

Τα αιτήματα των εργαζομένων και της κοινωνίας όσο αφορά τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες είναι ξεκάθαρα. Πυκνότερα  και ασφαλέστερα  δρομολόγια. Φθηνά εισιτήρια και προστασία της υγείας του επιβατικού κοινού.

Η Κυβέρνηση απαντά με ιδιωτικοποίηση που θα στοιχίσει στον ελληνικό λαό εκατομμύρια ευρώ, αντί να επισκευάσει   άμεσα και φθηνά περισσότερα και καλύτερα λεωφορεία. Ανεβάζει το κόστος της επιχείρησης  φέρνοντας ΚΤΕΛ και λεωφορεία με leasing με ασύμφορες συμβάσεις.  Και οι ιδιώτες ήρθαν για να μείνουν και να ανεβάσουν  το κόστος για τον πολίτη και σιγά σιγά να χαθεί τελείως ο δημόσιος χαρακτήρας των αστικών συγκοινωνιών.

Σε όλα αυτά οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ απαντούν με σιωπή. «Μην ανησυχείτε, το ελέγχουμε». «Δε χρειάζεται Γενική Συνέλευση, να δούμε πρώτα τις συμβάσεις». Αλλά εκεί που το τερμάτισαν είναι όταν η Ομοσπονδία Μεταφορών εξήγγειλε 24ωρη απεργία για τις 15 Οκτώβρη. Επιτέθηκαν στην Ομοσπονδία, κάποιοι αποχώρησαν από  αυτή, έβγαλαν δελτίο τύπου (χωρίς να κάνουν Δ.Σ) ότι δε συμμετέχουν στην απεργία και ψεύδονται στους συναδέλφους ότι δεν καλύπτονται από την απεργία της ΟΣΜΕ.  Η κυβέρνηση  και η διοίκηση της ΟΣΥ, δε θα μπορούσε να είχε βρει πιο πιστούς συμμάχους. Έβαλαν πλάτη στο Ελληνικό, έβαλαν πλάτη στη σύμβαση, βάζουν πλάτη στην ιδιωτικοποίηση, πόσο ακόμα;

Σήμερα όμως ξεπέρασαν κάθε ιστορικό προηγούμενο. Ζήτησαν από το ΕΚΑ να μη βγάλει ούτε ανακοίνωση στήριξης. Προσέξτε, όχι απεργία ή στάση εργασίας, ούτε στήριξη!!! Και όταν είδαν ότι δεν είχαν πλειοψηφία, ζήτησαν Εκτελεστική Επιτροπή για να μη βγει το Δελτίο Τύπου. Και εκεί που το τερμάτισαν ήταν όταν δεν υπέγραψαν για να γίνει Δ.Σ του ΕΚΑ.

Ειδικά για την ΠΑΣΚΕ είναι κρίμα για τους αγώνες της στον κλάδο να ταυτίζεται με τη ΔΑΚΕ, την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Συνάδελφοι,

εμείς θα στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας την απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Οκτώβρη,

απαιτώντας να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των αστικών συγκοινωνιών

 απαιτώντας προσλήψεις εργαζομένων, αγορά ανταλλακτικών και μέτρα προστασίας για το επιβατικό κοινό και τους εργαζόμενους

Είναι η στιγμή που πρέπει να αναδείξουμε τα ζητήματα υγείας και την ανάγκη  δημόσιων αγαθών, την αξία των οποίων ανέδειξαν οι επιπτώσεις της πανδημίας. Την ιστορική αυτή στιγμή με κάποιους θα πας και κάποιους θα αφήσεις. Το κοινωνικό μέτωπο που δημιουργείται στην υγεία, στην παιδεία, στις μεταφορές κ.α. ελπίζουμε να αφήσει πίσω αυτούς, που διαχειρίζονται το παρόν τους, αδιαφορώντας για το μέλλον μας.

ΕΑΚ – ΕΚΑ

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr