24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της Praktiker Hellas

To σωματείο εργαζομένων στην Praktiker Hellas, προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία αύριο, 6 Νοεμβρίου 2021, διεκδικώντας την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης, αλλά και την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συνδικαλιστή στη Λάρισα.

Υλοποιώντας την απόφαση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της 3ης Οκτωβρίου 2021, το σωματείο εργαζομένων στην Praktiker Hellas προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 6 Νοέμβρη 2021 με απεργιακή συγκέντρωση τη ίδια μέρα στις 11:00 στο παράρτημα του Praktiker στον Ταύρο, διεκδικώντας την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να κατοχυρώνει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τους και κατοχύρωση όλων των εργασιακών τους δικαιωμάτων στην επιχείρηση PrakΙϊker.

Επίσης, απαιτούν την ανάκληση της απόλυσης του εργαζομένου και συνδικαλιστή Γραμματέα του Παραρτήματος Λάρισας, ο οποίος απολύθηκε γιατί δεν αποδέχτηκε τη μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων σύμβασής του. Το σωματείο απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης, ώστε η απεργία τους να έχει μαζικότητα.

«Να δυναμώσει ο αγώνας μας για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης και την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου συνδικαλιστή. Αυτή πρέπει να είναι η απάντησή μας στα σχέδια της εργοδοσίας που έχει εξαπολύσει άγρια επίθεση στα δικαιώματά μας. Καλούμε κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά κέντρα να στηρίξουν την απεργιακή κινητοποίηση μας και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα που δίνουμε», αναφέρει το σωματείο σε σχετική ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr