17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2021: Με τους Αγώνες να τιμήσουμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Αθήνα, 16/11/2021

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου σαν φάρος μας δείχνει ξανά το δρόμο του Νοέμβρη των αγώνων και της αντίστασης.

48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, από την εξέγερση που σηματοδότησε τους αγώνες του λαού μας για Δημοκρατία- Ελευθερία- Παιδεία- Υγεία- Δικαιώματα και καθοδήγησε τους αγώνες μας σε όλα τα νέα προβλήματα ΠΟΥ διεκδικήσαμε.

Ο Νοέμβρης του 2021, βρίσκει το λαό μας και τους εργαζόμενους σε μια πολιτική, οικονομική, κοινωνική και υγειονομική καταχνιά. Βιώσαμε την οικονομική κρίση και επωμιστήκαμε τα μνημόνια της φτώχειας και του ξεπουλήματος, αντιμετωπίσαμε μια πραγματικά βιοποριστική κρίση, η ζωή των εργαζομένων λεηλατήθηκε και επιστρέψαμε στον μεσαίωνα, ότι κατακτήσεις κερδίσαμε με τους αγώνες και τις θυσίες μας τις κατήργησαν, ξεπουλήθηκε o δημόσιος πλούτος και παραχωρήθηκαν δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες σε ιδιώτες, διαλύθηκαν κοινωνικές δομές και υπηρεσίες, λεηλατήθηκε η δημόσια κοινωνική ασφάλιση και ζούμε τώρα και τον γολγοθά της πανδημίας μια σύγχρονη υγειονομική βόμβα.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται με αποδεκατισμένους τους μισθούς, την ακρίβεια να καλπάζει, τα εργασιακά τους δικαιώματα να έχουν εξαφανιστεί, οι συνθήκες εργασίας να σκορπίζουν τον θάνατο, αφού τα εργατικά ατυχήματα εξελίσσονται σε μάστιγα.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ με τον αντεργατικό νόμο δημιούργησε το κατάλληλο περιβάλλον για να μπορούν οι μεγαλοεργοδότες να εκμεταλλεύονται με όρους νομιμότητας. Κατήργησαν τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας, κατήργησαν το οκτάωρο, κατήργησαν την Κυριακή αργία, διέλυσαν και κατάργησαν την επιθεώρηση εργασίας, νομιμοποίησαν και επέβαλαν την ανεξέλεγκτη εργολαβία και απελευθέρωσαν τις απολύσεις. Η εργοδοτική αυθαιρεσία βρίσκεται στο απόγειό της. Η Κυβέρνηση έχει καθιερώσει και εγκρίνει την βαρβαρότητα, τόσο στην εργασία, όσο και στη κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας. Η αστυνομοκρατία, η βία, οι διώξεις, η επιχείρηση διάλυσης των εργατικών αγώνων και των σωματείων, η ωμή παρέμβαση στους κανόνες λειτουργίας των συνδικάτων και της απεργίας, είναι στο στόχαστρο της κυβέρνησης και των αφεντικών της.

Ο χειρισμός της κυβέρνησης στη κρίση της πανδημίας και ο τρόπος που την χειρίζεται είναι η απόλυτη υποκρισία. Η μοναδική της έννοια είναι πως θα μετακυλήσει τις ευθύνες της. Στο κέντρο όλης αυτής της ζοφερής κατάστασης βρίσκονται τα λαϊκά στρώματα και οι εργαζόμενοι, αφού τα δημόσια νοσοκομεία και το εθνικό σύστημα υγείας, η κυβέρνηση αντί να τα ενισχύσει, τα αποδεκατίζει και διευκολύνει την επέκταση και τη κυριαρχία των ιδιωτών της Υγείας, οι οποίοι τις μαύρες αυτές ημέρες θησαυρίζουν.

17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2021: Η εξέγερση του πολυτεχνείου να γίνει ξανά οδηγός των αγώνων μας. Το δίδαγμα παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ, οι αγώνες μας θα μας βγάλουν μπροστά, θα διεκδικήσουμε ξανά τη ζωή μας, την ελευθερία μας, το μέλλον μας.

Να τιμήσουμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου με τους καθημερινούς μας αγώνες.

  • Συμμετέχουμε στους εορτασμούς και στη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία τη Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2021.
  • Να καταργηθεί τώρα το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη
  • Λεφτά για Παιδεία και Ύγεία και όχι σε πολεμικούς εξοπλισμούς
  • Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις στους εργαζόμενους
  • Μείωση του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας
  • Μέτρα ουσιαστικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας- Διορισμοί νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, αυστηρά μέτρα στα ΜΜΜ που μετακινούνται οι εργαζόμενοι, εκστρατεία μαζικής και ουσιαστικής ενημέρωσης για τη πανδημία.

 Το Πολυτεχνείο Ζει και θα ζει στους αγώνες μας

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr