Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο των συνδικάτων και των εργαζομένων: Σύνταγμα, Σάββατο 26 Φλεβάρη και ώρα 12.00.

Αθήνα, 25/02/2022

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ
  • ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ: ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΣΤΙΣ  ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΝΕΟΦΙΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 

Μετά από 12 χρόνια Μνημόνια λιτότητας και 2 χρόνια υγειονομικής κρίσης, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, η νεολαία, οι αυτοαπασχολούμενοι & ελεύθεροι επαγγελματίες και συνολικά η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας έχει εξαντλήσει τα οικονομικά και κοινωνικά της όρια.

Σήμερα όμως, γνωρίζουμε όλοι μας ότι, πάνω και πέρα από όλα, είναι η σημερινή νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία στηρίζει απροκάλυπτα φίλους, συγγενείς και τους οικονομικούς της εταίρους με απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρώ στο όνομα της υγειονομικής κρίσης, ενώ την ίδια στιγμή έχει αφήσει στο έλεος της τύχης τους εργαζόμενους, την υγεία, την παιδεία, το κοινωνικό κράτος.

Δεν πάει άλλο!

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΕΑΚ) στη ΓΣΕΕ και στα συνδικάτα, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουμε με τη μαζική μας συμμετοχή και με την αγωνιστική μας παρουσία το παρόν στο Συλλαλητήριο των συνδικάτων και των κοινωνικών οργανώσεων, στην πλατεία Συντάγματος, το Σάββατο 26/2/2022 και ώρα 12.00.

Διεκδικούμε:

  • Προστασία του εργατικού εισοδήματος με γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 Ευρώ και επαναφορά της διαπραγμάτευσης και υπογραφής της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. από τους κοινωνικούς εταίρους.
  • Συνολική, επαναφορά όλων των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της καθολικής υποχρεωτικότητας εφαρμογής τους από όλους τους εργοδότες μέσα (και) από την υποχρεωτική Διαιτησία του ΟΜΕΔ (δεσμευτικές Διαιτητικές Αποφάσεις)
  • Κάτω τα χέρια από τα εργατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Να καταργηθεί το Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων που παραβιάζει και καταστρατηγεί θεμελιώδη ατομικά συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων που συμμετέχουν στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να καταργήσουμε στην πράξη τον αντεργατικό Ν. 4808/21 του Υπ. Εργασίας Χατζηδάκη
  • Προστασία του εργατικού και κοινωνικού εισοδήματος με μεγάλη μείωση στις τιμές και τους άμεσους και έμμεσους φόρους στο ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο, τα καύσιμα, το νερό, τις τηλεπικοινωνίες και όλα τα είδη της πρώτης ανάγκης
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Όχι παιγνίδια με τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, τις συγκοινωνίες, τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς. Αυστηρή τήρηση παντού!
  • Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με άμεσες μόνιμες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και υγειονομικών στο ΕΣΥ

Είμαστε δίπλα και αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας που είναι πρωτοπόροι στην υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς στον ιδιωτικό τομέα σήμερα: στο Εμπόριο, στις Σχολικές Καθαρίστριες, στα delivery, στη ΛΑΡΚΟ, στα λιπάσματα Καβάλας… παντού.

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ & ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ  ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ:

ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 12.00

Γραφείο Τύπου

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΕΑΚ)

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr