Τρ. Πειραιώς: Απρόσμενη ήττα της ΠΑΣΚΕ στις εκλογές των εργαζομένων

Αποτέλεσμα έκπληξη έβγαλαν οι κάλπες που στήθηκαν στην Τράπεζα Πειραιώς για την ανάδειξη εκπροσώπου των 9.500 εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του επαγγελματικού τους Ταμείου, καθώς τρεις σύλλογοι, ελεγχόμενοι από την ΠΑΣΚΕ, υπέστησαν απρόσμενη ήττα από δύο υποψηφίους που δεν είναι συνδικαλιστές και υποστηρίχθηκαν από τον ΣΕΥΤΠΕ.

Οι τρεις σύλλογοι που ελέγχονται από την ΠΑΣΚΕ, αριθμούν συνολικά πολύ περισσότερα μέλη από τον σύλλογο της πρώην Κύπρου κι έθεσαν ως υποψήφιους δύο από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη τους, ωστόσο οι υποψήφιοι του ΣΕΥΤΠΕ κατάφεραν να κερδίσουν την πρώτη και τρίτη θέση.

Ο  ΣΕΥΤΠΕ (Σύλλογος πρώην Τράπεζας Κύπρου) είναι ο σύλλογος που έχει φέρει πολύ σημαντικές αλλαγές για τους εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς. Με τις παρεμβάσεις, του επί σειρά ετών, έχει βελτιώσει το ωράριο εργασίας (χαρακτηριστικό το τριήμερο κλείσιμο καταστήματος στη Θεσσαλονίκη όπως και το πρόστιμο του 1.650.000€ για παραβιάσεις ωραρίου) και έχει επιτύχει τη ρύθμιση στα υπέρογκα υπόλοιπα αδειών περασμένων ετών, την προώθηση  ζητημάτων υγείας και ασφάλειας στην εργασία και πολλά άλλα, που έχουν βελτιώσει αισθητά την καθημερινότητα των εργαζόμενων. Όλα αυτά, όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα των πρόσφατων αρχαιρεσιών, αναγνωρίζονται από τους τραπεζοϋπαλλήλους.

Θα φανεί το επόμενο διάστημα αν το εκλογικό αποτέλεσμα στην Πειραιώς αποτελεί προπομπό ευρύτερων εξελίξεων στο τραπεζικό σύστημα. Πάντως το σίγουρο είναι πως δόθηκε ένα πρώτο ηχηρό μήνυμα ότι η παντοκρατορία της ΠΑΣΚΕ που είναι κυρίαρχη δύναμη εδώ και πολλά χρόνια στο χώρο των τραπεζών και πλειοψηφούσα παράταξη στη ΟΤΟΕ , άρχισε να κλονίζεται.

ΠΗΓΗ: documentonews.gr

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr