Το “αόρατο χέρι” του Υπουργού Εργασίας Χατζηδάκη! Όχι μόνο επιδιώκει την κήρυξη των απεργιών ως παρανόμων, αλλά ζητά ποινικές διώξεις και χρηματικές αποζημιώσεις από τα σωματεία και τους εκπροσώπους των εργαζομένων!!!

Αθήνα, 12/05/2022

«Άρωμα» μετεμφυλιακού κράτους μυρίζει πλέον η πολιτική του Υπουργού Εργασίας Κ. Χατζηδάκη απέναντι στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς εμφανέστατα προσπαθεί να εφαρμόσει (πάση θυσία) τις πιο αντεργατικές-αντιδημοκρατικές διατάξεις του δικού του νομοθετικού τερατουργήματος (Ν.4808/21), οι οποίες ποινικοποιούν την κήρυξη απεργιών.

Η αρχή έγινε με την πρόσφατη απεργία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, του οποίου η Διοίκηση ζήτησε χρηματική αποζημίωση από το συνδικάτο για τη νομίμως προκηρυχθείσα απεργία ενάντια στην κατάργηση του ΟΑΕΔ και την μετατροπή του σε ΔΥΠΑ.

Τις δύο τελευταίες ημέρες, το φαινόμενο αυτό πήρε νέες διαστάσεις, με αφορμή τόσο τη νόμιμη απεργία του Σωματείου Εργαζομένων στη SPEEDEX με αίτημα την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ, όσο και τη συμμετοχή των σωματείων του Μετρό και Τραμ στην επίσης νόμιμη τρίωρη στάση εργασίας του ΕΚΑ, για τη μη-εφαρμογή του συνδικαλιστικού μητρώου που εκδικαζόταν στο ΣτΕ, εναντίον όμως της οποίας προσέφυγε η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ!

Στην περίπτωση της SPEEDEX, η διοίκηση της εταιρείας όχι μόνο ζήτησε την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης, αλλά ζήτησε και 3.000 Ευρώ από το Σωματείο και τους συνδικαλιστές του ως αποζημίωση!

Στην περίπτωση της ΣΤΑΣΥ, τα πράγματα ξέφυγαν ακόμα περισσότερο! Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η ΣΤΑΣΥ κατέθεσε το εξωφρενικό αίτημα που ζητάει να καταδικαστούν οι εκπρόσωποι των οκτώ σωματείων σε χρηματική ποινή 1.500 ευρώ και φυλάκιση 6 μηνών!! 

Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο στη SPEEDEX, όσο και στη ΣΤΑΣΥ, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για την υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ!

Μετά από όλα αυτά είναι κάτι παραπάνω από εμφανές. Πίσω από τις συγκεκριμένες ενέργειες των εργοδοτών (ιδιωτών! και δημοσίων οργανισμών) να επιδιώκουν την κήρυξη απεργιών ως παράνομων, αλλά και ταυτόχρονα να ζητούν αστικές (χρηματικές αποζημιώσεις) και ποινικές ευθύνες (φυλακίσεις) συνδικαλιστών, υπάρχει ένα «αόρατο χέρι» που τις καθοδηγεί. Και αυτό είναι του Υπουργού Εργασίας και της Κυβέρνησης συνολικά!!.

Στόχος τους είναι η υποταγή, ο φρονηματισμός και ο εκφοβισμός των εργαζομένων, οι οποίοι σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Κυβέρνησης δεν πρέπει ούτε να διεκδικούν, ούτε να διαδηλώνουν και κυρίως ούτε να απεργούν! Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει ούτε Σύνταγμα, ούτε δημοκρατικά δικαιώματα, ούτε κράτος δικαίου.

Δεν θα τους περάσει όμως!

Κανείς δε θα μας εκφοβίσει!

Καλούμε τη ΓΣΕΕ, να συνεδριάσουν άμεσα τα όργανά της, για να αποφασίσει την ανάληψη πρωτοβουλιών, ενημέρωσης και δράσης απέναντι στην αντιδημοκρατική επίθεση που δεχόμαστε.

Τα 100 και πλέον χρόνια ιστορίας του εργατικού κινήματος δείχνουν ότι καμία δίωξη, καμία τρομοκρατία, κανένα μέτρο που θα απαγορεύει τα δημοκρατικά μας δικαιώματα δεν είναι ικανό να σταματήσει τους αγώνες μας!

Εμείς είμαστε «η σωστή πλευρά της ιστορίας». Οι αντιδημοκρατικές κυβερνήσεις ήταν, είναι και θα είναι περαστικές!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ!

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ!

 Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ

 ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

 

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr