ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ & ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 20:00

Αθήνα, 13/12/2022

Την Πέμπτη 15/12 και ώρα 20:00, τρεις Σύλλογοι εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ) συνδιοργανώνουν ανοιχτή συναυλία διαμαρτυρίας έξω από τη Διοίκηση της Τράπεζας (Αμερικής 4) απέναντι στις πρακτικές των Διοικήσεων που απειλούν την κατοικία των λαϊκών νοικοκυριών και συρρικνώνουν το δίκτυο καταστημάτων δυσκολεύοντας την καθημερινότητα των πολιτών.

Σε αυτό τον ακήρυχτο πόλεμο του Τραπεζικού συστήματος, ενώνουμε τη φωνή μας με συλλογικούς φορείς και ενώσεις καταναλωτών και δανειοληπτών και διεκδικούμε:

  • Τράπεζες στην υπηρεσία των πολιτών, των τοπικών κοινωνιών και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
  • Στήριξη της πρώτης κατοικίας και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών
  • Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας

Τον αγώνα μας στηρίζουν με τη συμμετοχή τους πολλοί επώνυμοι καλλιτέχνες όπως η Λένα Αλκαίου, η Αναστασία Μουστάτσου, η Γιώτα Νέγκα κ.α. οι οποίοι τραγουδούν μαζί μας για μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο γιατί ο αγώνας για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης είναι υπόθεση όλων μας.

Ενώνουμε όλοι μαζί τη φωνή μας σε ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην απώλεια των θέσεων εργασίας των συναδέλφων μας και την φτωχοποίηση της κοινωνίας. Οι τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, αντί να στηρίξουν την ανάπτυξη του τόπου, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οικονομική συγκυρία για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, αδιαφορώντας για τον κοινωνικό αντίκτυπο των στρατηγικών σχεδιασμών τους. Την ώρα που χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις ασφυκτιούν, μια νέα γενιά κόκκινων δανείων απειλεί να αφαιρέσει την πρώτη κατοικία από τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, προς όφελος κερδοσκοπικών funds που έχουν ανάγει σε επιστήμη την αναλγησία επειδή η κρίση είναι η ευκαιρία τους.

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr