Συλλήψεις και ξυλοδαρμοί εργαζομένων στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Κυβέρνηση αυταρχισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων και των αγώνων τους.

Αθήνα, 07/04/2022

Ο αυταρχικός και αντιδημοκρατικός κατήφορος της σημερινής άκρως νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης και του «επιτελικού κράτους» της Ν.Δ, δεν έχει τελειωμό.

Η στοχοποίηση, εκφοβισμός και η τρομοκράτηση των εργαζομένων είναι στην ημερήσια διάταξη, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεπεράσει κάθε δημοκρατικό όριο!

Εχθές, ημέρα της μεγάλης πανεργατικής απεργίας όπου σύσσωμος ο κόσμος της μισθωτής εργασίας ξεσηκώθηκε για να ανατρέψει τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης, αυτή επέλεξε να απαντήσει με τα ΜΑΤ ξυλοκοπώντας, τραυματίζοντας και συλλαμβάνοντας 8 εργαζόμενους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι τόλμησαν να φωνάξουν συνθήματα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση αυτή βαδίζει στα χνάρια του μετεμφυλιακού κράτους της δεκαετίας του 1950, όπου κάθε κινητοποίηση, κάθε αντίσταση των εργαζομένων, κάθε αντικυβερνητική εκδήλωση καταστέλλονταν με ξυλοδραμούς και συλλήψεις!

Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι ούτε δημοκρατική, ούτε φιλελεύθερη. Είναι απλώς επικίνδυνη για όλους μας. Είναι μια αυταρχική δεξιά, που το αποδεικνύει συνέχεια: καταστολή εργατικών αγώνων, αναίτιοι ξυλοδαρμοί της νεολαίας που αντιστέκεται, αστυνόμευση των πανεπιστημίων, εφαρμογή του δόγματος «τρόμος και τάξη» παντού!

Απαιτούμε να σταματήσουν οι εκφοβισμοί και η τρομοκράτηση των εργαζομένων, να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι 8 συλληφθέντες συναδέλφοι μας στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να απαγγελθεί οποιαδήποτε κατηγορία εναντίον τους.

ΕΑΚ

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr