ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ! Ξεσκεπάζει το αυταρχικό της πρόσωπο και σέρνει στα δικαστήρια τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες για την αυριανή απερία.

Αθήνα, 08/11/2022

Δείχνοντας για μια ακόμη φορά το αποκρουστικό, αυταρχικό και αντιδημοκρατικό της πρόσωπο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ευρισκόμενη σε πλήρη πανικό από την αναμενόμενη επιτυχία και μαζικότητα της αυριανής Γενικής Απεργίας, η οποία θα εξελιχθεί σε παλλαϊκή αντίδραση ενάντια στην ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, τη φτωχοποίηση και τις αντεργατικές πολιτικές, προσέφυγε στα δικαστήρια για να κηρύξει ως παράνομη και καταχρηστική την Απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΟΣΥ- ΣΤΑΣΥ).

Νομίζει ότι έτσι θα αποτρέψει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις, και ότι θα αποφύγει το ολοένα διογκούμενο κύμα της λαϊκής δυσαρέσκειας από τις ακραίες αντεργατικές, αντικοινωνικές και κατασταλτικές της πολιτικές

Η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια της Κυβέρνησης αμφισβητεί ακόμα και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα συμμετοχής σε απεργία που προκηρύσσει η ΓΣΕΕ, ως κορυφαία συνδικαλιστική οργάνωση και από την οποία καλύπτεται το σύνολο των εργαζομένων συνδικαλισμένων ή μη.

Πρόκειται για ευθεία αμφισβήτηση της ίδιας της ΓΣΕΕ και για κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών συνταγματικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, η οποία μας γυρίζει σε ανώμαλες εποχές, όπου η κρατική καταστολή, ο αυταρχισμός και η ευθεία επέμβαση στα εσωτερικά των συνδικάτων ήταν ο κανόνας.

Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι ο πανικός και ο αυταρχισμός είναι κακοί σύμβουλοι. Το μόνο που θα επιτύχουν θα είναι η ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση των εργαζομένων, η κλιμάκωση των αγώνων τους και η δημιουργία προϋποθέσεων που επιταχύνουν τις πολιτικές εξελίξεις και θα ξαναβάλουν τη χώρα στην τροχιά της δημοκρατικής – συνταγματικής ομαλότητας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

&

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΩΡΑ 11.00 π.μ.

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr