ΣΕΥΤΠΕ: Πελάτης έβγαλε μαχαίρι σε συνάδελφο – Ως εδώ!

Αθήνα, 02/11/2021

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

οι συνέπειες της βίαιης συρρίκνωσης του Δικτύου των καταστημάτων, της ανησυχητικής απομείωσης του προσωπικού και της εξουθενωτικής εντατικοποίησης των εργασιών λαμβάνουν πλέον- χωρίς υπερβολή -δραματικές διαστάσεις.

Πέραν των πολλαπλών δυσμενών επιπτώσεων στην καθημερινότητα των συναδέλφων στους εργασιακούς χώρους, με τη σημαντική απώλεια αξιόλογου στελεχιακού δυναμικού μέσω των αλλεπάλληλων, ψευδεπίγραφων προγραμμάτων «εθελουσίας» εξόδου- γεγονός που αποτυπώνεται εμμέσως και στους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας, όπου διαπιστώνονται σοβαρές υπερβάσεις στον ημερήσιο χρόνο εργασίας -η κατάσταση αρχίζει πλέον κυριολεκτικά να εκτρέπεται, όσον αφορά τη συμπεριφορά μερίδας του πελατειακού κοινού, το οποίο αδημονεί σε ατέλειωτες ουρές αναμένοντας τη σειρά του να εξυπηρετηθεί.

Πέραν των φραστικών επιθέσεων από πλευράς συναλλασσομένων, με τις οποίες έρχονται σχεδόν καθημερινά αντιμέτωποι οι συνάδελφοί μας στο Δίκτυο, εξαιτίας των σχεδιασμών της Διοίκησης Μεγάλου να καταστήσει με τις επιλογές της στην πραγματικότητα μη λειτουργικά τα περισσότερα καταστήματα, το χθεσινό περιστατικό στο κατάστημα Αγίου Στεφάνου (2083) έρχεται να χτυπήσει ένα πολύ ηχηρό καμπανάκι για το που μπορούν να οδηγήσουν τέτοιες άστοχες επιλογές.

Πιο συγκεκριμένα, πελάτης με εριστική συμπεριφορά έφθασε στο σημείο να βγάλει μαχαίρι σε συνάδελφο, έξω από το συγκεκριμένο κατάστημα, επιχειρώντας με βίαιο τρόπο να εξυπηρετηθεί, παρακάμπτοντας τη μεγάλη σειρά αναμονής.

Για καλή μας τύχη, η διαχείριση του όλου περιστατικού και η άμεση αντίδραση της Διεύθυνσης του καταστήματος υπήρξε υποδειγματική και άκρως επαγγελματική. Κλήθηκε επιτόπου η αστυνομία και ο δράστης κρατείται στο αστυνομικό τμήμα.

Ο Σύλλογός μας έπραξε ήδη το αυτονόητο, με επιτόπια επίσκεψη στο κατάστημα, όπου και εκφράσαμε την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή μας.

Δηλώνοντας τον αποτροπιασμό μας, αλλά και την ισχυρή μας δέσμευση να παρέμβουμε αποτελεσματικά, όπως πάντοτε πράττουμε, στα ζητήματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, πόσο μάλλον όταν φθάνουμε στο σημείο να έχουμε εκδήλωση φαινομένων κοινωνικής παθογένειας με απειλές κατά της ζωής, αξίζει στο σημείο αυτό να επισημάνουμε τη σημαντική συρρίκνωση του αριθμού του προσωπικού στο συγκεκριμένο κατάστημα, με δεδομένο ότι στο τελευταίο πρόγραμμα εθελουσίας, αποχώρησαν από το συγκεκριμένο κατάστημα τρεις (3) συνάδελφοί μας.

Επισημαίνουμε για ακόμη μία φορά ότι βίαια περιστατικά σε βάρος συναδέλφων μας λαμβάνουν πλέον χαρακτήρα χιονοστιβάδας. Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση καταστήματος στη Β. Ελλάδα, με ξυλοδαρμό συναδέλφου από πελάτη, όπου και πάλι επενέβη η αστυνομία.

Όπως και να υπενθυμίσουμε την πρόθεση της Διοίκησης να αφήσει χωρίς υπηρεσίες φύλαξης τα καταστήματα στις ευαίσθητες περιοχές Ομονοίας και 3ης Σεπτεμβρίου(!), όπου και πάλι χρειάστηκε η παρέμβασή μας για να διατεθούν εκ νέου τα αναγκαία μέσα.

Καλούμε τη Διοίκηση Μεγάλου:

  • να σταματήσει άμεσα την αδιέξοδη, εμμονική και αντιαναπτυξιακή συρρίκνωση του Δικτύου, οι συνέπειες της οποίας είναι εμφανείς, με απρόβλεπτες, δυστυχώς, προεκτάσεις.
  • Να προστατέψει αποτελεσματικά την ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας και την αξιοπιστία της μεγαλύτερης ελληνικής Τράπεζας.

Ως εδώ!!!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Μπεμπένης Εμμανουήλ                                      Γοίλιας Ισίδωρος

 

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr