«Ούτε αστυνομία ούτε διαγραφές, κάτω τα χέρια από τους φοιτητές»

Στους δρόμους απέναντι στο νομοσχέδιο των Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, βρίσκονται σήμερα εκπαιδευτικοί, φοιτητές, και μαθητές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά, Ιωάννινα κι άλλες πόλεις της Ελλάδας ζητώντας να μην κατατεθεί στο Κοινοβούλιο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη διαμαρτυρία στην πρωτεύουσα, που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και συνεχίζεται με πορεία προς τη Βουλή. «Ούτε αστυνομία ούτε διαγραφές, κάτω τα χέρια από τους φοιτητές» και «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές έξω η ασφάλεια από τις σχολές» φωνάζουν, μεταξύ άλλων, οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της πόλης, ενώ κλειστός είναι από τις 10 το πρωί σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο», με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Μικρής έκτασης έντασης στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται παρατεταγμένες μπροστά στους φοιτητές.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται ενάντια στις προβλέψεις του σχεδίου νόμου, που προσβάλει το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ιδρύει την πανεπιστημιακή αστυνομία, επιβάλει ελεγχόμενη είσοδο, συνεχής ηλεκτρονική παρακολούθηση και θεσπίζεται αυστηρό πειθαρχικό δίκαιο με πειθαρχικές ποινές.

Εκφράζουν επίσης την κάθετη αντίθεσή τους τις επιβολή του ανώτατου ορίου φοίτησης που σε συνδυασμό με τη σημαντική μείωση του αριθμού εισακτέων, εντατικοποιεί περαιτέρω τις σπουδές και θα έχει ως αποτέλεσμα όλοι και λιγότεροι νέοι και νέες να έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν δωρεάν.

Τα σημερινά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, στα οποία συμμετέχουν φοιτητικοί Σύλλογοι, Ενώσεις Γονέων, Σύλλογοι δασκάλων, ΟΛΜΕ στο πλαίσιο συντονισμού των δράσεων τους σε κοινό αγωνιστικό βηματισμό, έρχονται μετά τις κινητοποιήσεις της περασμένης Πέμπτης με την κυβέρνηση να δίνει μία γεύση καταστολής στους εκατοντάδες διαδηλωτών στην Αθήνας, που ήρθαν αντιμέτωποι με χημικά και αύρες.

► Όλο το σχέδιο νόμου που συγκέντρωσε πλήθος αρνητικών σχολίων κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, η οποία έληξε χθες ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr