Οι αγώνες και τα τραγούδια του Μίκη θα οδηγούν και θα εμπνέουν τους αγώνες των εργαζομένων

Αθήνα, 08/09/2021

Αποχαιρετούμε τον μεγάλο διανοούμενο και καλλιτέχνη Μίκη Θεοδωρακη και μαζί του αποχαιρετούμε μια ολόκληρη εποχή, την οποία σφράγισε με το έργο και τους αγώνες του. Ζυμώθηκε με την ιστορία του τόπου μας σε καιρούς άγριους και δύσκολους και μετέτρεψε τον πόνο σε έμπνευση και με το αστείρευτο ταλέντο του πλούτισε τον χώρο του πολιτισμού, δίνοντας φωνή κι ελπίδα σε όσους την στερούνταν.

Ο Μίκης Θεοδωράκης για πολλά χρόνια ταυτίστηκε με την Αριστερά και προερχόταν από το κομμουνιστικό κίνημα, όπου ήταν ενεργά στρατευμένος. Από το ΕΑΜ και την ΕΠΟΝ στους Λαμπράκηδες και την αντιδικτατορική πάλη, μαζί με χιλιάδες αγωνιστές πάλεψε και έχυσε το αίμα του για την ελευθερία και ταυτόχρονα με το μοναδικό του έργο εξέφρασε την αγωνία μιας ολόκληρης γενιάς, για μια χώρα πιο δημοκρατική και δίκαιη.

Το μεγαλείο του έργου του ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας και τον κατέστησε οικουμενικό πρεσβευτή των ασυμβίβαστων και προοδευτικών ανθρώπων, για τη δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και ελευθερία παγκοσμίως.

Παρά ταύτα ο Μίκης παρέμεινε σε όλη του τη ζωή, απλός κι ανεπιτήδευτος. Σε εποχές πνευματικής ανομβρίας και ιδιώτευσης, ο Μίκης θα παραμείνει φάρος έμπνευσης και ελπίδας για όλους μας. Η παρακαταθήκη του θα μας δεσμεύει και θα μας καλεί πάντα στον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία.

Αποχαιρετάμε ένα σύμβολο της Ελλάδας, της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Η ζωή του και το έργο του είναι αλληλένδετα δεμένα με τα ιδανικά, την ηθική και τις αξίες της αριστεράς.

Οι αγώνες και τα τραγούδια του Μίκη πάντα θα οδηγούν και θα εμπνέουν τους αγώνες των εργαζομένων και των καταπιεσμένων.

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr