Ναι στον εμβολιασμό, όχι στις τιμωρητικές συμπεριφορές κατά των ανεμβολίαστων

Αθήνα, 15/09/2021

Παρότι έχουμε ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού και έχουμε προτρέψει όλους τους εργαζόμενους να εμβολιασθούν, θεωρούμε ότι η οικονομική επιβάρυνση των συναδέλφων με το κόστος των rapid tests, δεν υπηρετεί τον επιδιωκόμενο στόχο της προώθησης του εμβολιασμού και της προστασίας του κοινωνικού συνόλου.

Απεναντίας, δημιουργεί την εντύπωση ότι επιχειρείται ένας ψυχολογικός εκβιασμός σε όσους για λόγους προσωπικούς ή υγείας, αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την εμβολιαστική εκστρατεία, η οποία έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις σε μια μερίδα του πληθυσμού. Εξάλλου είναι βέβαιο ότι οι συναινέσεις δεν χτίζονται με τιμωρητικές συμπεριφορές και οι αντιθέσεις οξύνονται, όταν επιχειρείται ο στιγματισμός και ο πειθαναγκασμός, όσων για προσωπικούς λόγους δεν συμμορφώνονται με αυτό, που η πλειοψηφία θεωρεί «αυτονόητο».

Με το σκεπτικό αυτό θα πρέπει η ΓΣΕΕ να προωθήσει το αίτημα απαλλαγής των εργαζόμενων στο κόστος των rapid tests, τα οποία πρέπει να καλύπτονται, είτε από τις δημόσιες δομές, είτε με έξοδα των επιχειρήσεων και να ζητήσει από την Κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε μέσο πειθούς, δίνοντας την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση της πανδημίας που μας αφορά όλους.

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr