Καμία απόλυση στην Εθνική Ασφαλιστική

Αθήνα, 08/06/2023

Η ΕΑΚ καταγγέλλει τη διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής και τον βασικό μέτοχο της εταιρείας CVC Fund, οι οποίοι έχουν προαναγγείλει την απόλυση μεγάλου αριθμού εργαζομένων της μέσω εταιριών ενοικίασης.

Η απαράδεκτη αυτή μεθόδευση, έρχεται την στιγμή που η εταιρεία ανακοινώνει επαναλαμβανόμενα υψηλά κέρδη, ενώ τα bonus που μοιράζονται μεταξύ τους διοίκηση και golden boys της εταιρείας ξεπερνούν το 1.500.000 € .

Με το πρόσχημα της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της η Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής στοχεύει στον κατακερματισμό του εργατικού δυναμικού της εταιρείας και στην περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας για όσους επιλέξει να αποτελέσουν μέρος της εργασιακής δυστοπίας που ετοιμάζει, «επενδύοντας» με απολύσεις στην βελτίωση της εταιρικής και κοινωνικής της εικόνας.

Η απώλεια θέσεων εργασίας από ανθρώπους που χρόνια τώρα είναι στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, φοβούμαστε ότι θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της ποιότητας εξυπηρέτησης των πελατών της.

Η παράταξή μας συντάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα να ενταχθούν πλήρως στο δυναμικό της εταιρείας.

Καμία θέση εργασίας δεν πρέπει να χαθεί. Δεν υπάρχουν περιθώρια να αυξηθεί η λίστα των ανέργων και να βρεθούν χωρίς εισόδημα δεκάδες οικογένειες.

Καλούμε την ΓΣΕΕ να παρέμβει υπέρ του Συλλόγου της Εθνικής Ασφαλιστικής στην τριμερή στο Υπουργείο Εργασίας και να στηρίξει τον αγώνα για την αποτροπή των επιχειρούμενων απολύσεων.

 

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr