Ημέρες δόξας γνωρίζει η αστυνομοκρατία και η τρομοκρατία σε βάρος συνδικαλιστών

Αθήνα, 25/05/2021

Σε προσαγωγές συνδικαλιστών, που ασκούσαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να διεκδικούν τη ζωή τους, προχώρησε την Κυριακή το υπουργείο δημοσίας τάξης, δείχνοντας για άλλη μια φορά, ότι ο λαός και οι εργαζόμενοι είναι οι πραγματικοί εχθροί του υπουργείου. Η κυβέρνηση είναι φανερό ότι λειτουργεί ως ψυχρός εκτελεστής των εντολών που έχει λάβει από τους μεγαλοεργοδότες και κάνει τα πάντα για να τους εξυπηρετήσει, προωθεί το νομοσχέδιο, που είναι μνημείο αντεργατικότητας, επιβάλλει το άνοιγμα των Κυριακών με πυγμή και εκφοβισμό, τρομοκρατεί τους εργαζόμενους.

Την περασμένη Κυριακή προέβη σε προσαγωγές του Προέδρου της ΟΙΥΕ και μελών του Δ.Σ. της και συνδικαλιστών της ΟΙΥΕ, όπως και εκπροσώπου της παράταξής μας στο Δ. Σ. της ΓΣΕΕ, που το μεγάλο τους «αμάρτημα» ήταν η σιωπηρή κραυγή τους -η ανάρτηση πανό- που υπερασπιζόταν το 8ωρο και την ημέρα ανάπαυσης των εργαζομένων, την Κυριακή Αργία. Ως εγκληματίες συνελήφθησαν, επειδή υπερασπίζονται ό,τι κατέκτησαν με αγώνες οι εργαζόμενοι.

Η κυβέρνηση εν μέσω της πανδημίας που προκαλεί αλυσιδωτές κρίσεις στην κοινωνία, αντί να μεριμνεί και να φροντίζει για να θωρακίσει το σύστημα υγείας, να πάρει μέτρα προστασίας και επιβίωσης των εργαζομένων, που πληρώνουν ξανά το μάρμαρο, αντί να αυξήσει και να ενισχύσει τους ελέγχους της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, βρήκε ευκαιρία, την στιγμή που η κοινωνία υποφέρει και με δυσκολία επιβιώνει, να περάσει ό,τι αντεργατικό και μεσαιωνικό έχει αναλάβει να ψηφίσει. Να καταργήσει το 8ωρο, να διαλύσει τις ΣΣΕ, να καταργήσει την Κυριακή αργία. Προπομπός του ν/σ τερατούργημα είναι η μεθόδευση μέσω των επαναλαμβανόμενων ΚΥΑ της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ.

Η ΕΑΚ θα στηρίζει πάντα τις συνδικαλιστικές πρωτοβουλίες, που αντιστέκονται σε όποιο δικαίωμα καταπατείται, που υπερασπίζονται ο,τιδήποτε έχει με αγώνες και αίμα κατακτηθεί. Αυτό το δικαίωμα η κυβέρνηση το καταδιώκει, το φυλακίζει. Η ανάρτηση ενός πανό δεν είναι δικαίωμα για όλους σε αυτή τη χώρα, σύμφωνα με τη φιλοσοφία και τη πρακτική της κυβέρνησης, που προωθεί πάση θυσία την ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου, την κατάργηση του 8ωρου, την κατάργηση της Κυριακής, τη διάλυση των σωματείων.

Το σκηνικό είναι γνωστό, η τρομοκρατία δεν θα μας φιμώσει, οι προσαγωγές και οι φυλακίσεις δεν θα μας φοβίσουν, ο αγώνας μας είναι δίκαιος και θα τον συνεχίσουμε.

 Πάρτε πίσω τώρα το αντεργατικό τερατούργημα,

το 8ωρο δεν θα καταργηθεί, έχει κερδηθεί με αίμα.

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr