Αχτσιόγλου-Φάμελλος: Η αναβολή της Συνέλευσης των ΕΛΠΕ επιβεβαιώνει την κριτική για ζημιά του Δημοσίου

Κοινή δήλωση των Τομεαρχών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλου, και Οικονομικών, Ε. Αχτσιόγλου, για την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης των ΕΛΠΕ στο φόντο των αλλαγών, σαφώς κατά του δημοσίου, που προώθησε η κυβέρνηση και προκάλεσαν ισχυρές αντιδράσεις

Υποχρέωση της κυβέρνησης παραμένει η εξασφάλιση της πλειοψηφίας του δημοσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΠΕ καθώς και της εκπροσώπησης των εργαζομένων, τονίζουν οι δύο τομεάρχες σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Οι αλλαγές στον τρόπο διοίκησης των ΕΛΠΕ ήρθαν στο φως την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ λίγα 24ωρα πριν, το θέμα συζητήθηκε στη Βουλή λόγω και των σχετικών νομοθετικών αλλαγών.

Η ανακοίνωση Φάμελλου-Αχτσιόγλου:

«Η αναβολή της Γενικής Συνέλευσης των ΕΛΠΕ επιβεβαιώνει τη βάσιμη κριτική που έχουμε ασκήσει, πολιτικά κόμματα και εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ, απέναντι στην πολιτικά και νομικά απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει δικαιώματα αλλά και περιουσία του Δημοσίου στον ιδιώτη μέτοχο. Αποδεικνύει παράλληλα, την προχειρότητα των επιλογών της διοίκησης του Ομίλου και των πολιτικών προϊσταμένων, των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά και το δίκαιο των διεκδικήσεων και των κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.

Μετά τη σημερινή αναβολή της συνέλευσης, μοναδική και επείγουσα υποχρέωση της κυβέρνησης παραμένει η εξασφάλιση της πλειοψηφίας του δημοσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΠΕ καθώς και της εκπροσώπησης των εργαζομένων, όπως είχε διατυπωθεί και κατοχυρωθεί στη συμφωνία των μετόχων του 2003. Καμία καθυστέρηση εκ μέρους της κυβέρνησης δεν επιτρέπεται».

ΠΗΓΗ: left.gr

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr