ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Αθήνα, 23/02/2023

Το αποκρουστικό της πρόσωπο απέναντι στους εργαζόμενους στον Επισιτισμό-Τουρισμό έξω από το υπουργείο Εργασίας έδειξε και πάλι η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας και επιμένοντας στη βίαιη, αντιλαϊκή και αντεργατική της πολιτική.

Η άγρια αυτή επίθεση ήταν η απάντηση απέναντι στη στάση εργασίας και συγκέντρωσης που είχε διοργανώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού (ΠΟΕΤ), απαιτώντας να σταματήσει η κοροϊδία απέναντι στους εργαζόμενους της βαριάς βιομηχανίας της χώρας που είναι ο τουρισμός και ζητώντας:

  1. Να επεκταθεί η διάρκεια χορήγησης του εποχιακού επιδόματος ανεργίας, αφού εξαθλιώνονται οι εργαζόμενοι από την εφαρμοζόμενη πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και της ανεργίας.
  2. Να κηρυχθεί υποχρεωτική η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου του Επισιτισμού-Τουρισμού.

Στο δικαίωμα λοιπόν των εργαζομένων να διεκδικήσουν αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και εργασίας η απάντηση ήταν βία, χημικά, αστυνομική αυθαιρεσία, τρομοκρατία και συλλήψεις.

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας απέναντι στους εργαζόμενους και τα δίκαια αιτήματα τους.

Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική και τις μεθόδους εφαρμογής της και καλούμε τους εργαζόμενους με την πάλη τους να την ανατρέψουν.

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr