Τράπεζα Πειραιώς / Καταγγελία για διωγμό των εργαζομένων που επέζησαν από την τραγωδία της Marfin

Ο Σύλλογος Εργαζομένων με ανακοίνωσή του καταγγέλλει πρακτικές για υποχρεωτική εθελουσία έξοδο και εξώθηση σε παραιτήσεις

Με μια σκληρή ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς, καταγγέλλουν τη διοίκηση για απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στους συναδέλφους τους που επέζησαν από την τραγωδία της Marfin.

Συγκεκριμένα θέτουν τέσσερα καίρια ερωτήματα που αφορούν σε πρακτικές για υποχρεωτική εθελουσία έξοδο και εξώθηση σε παραιτήσεις. Συγκεκριμένα ζητούν να μάθουν εάν αληθεύει ότι:

-Αρκετοί συνάδελφοι από τους επιζήσαντες στην τραγωδία της Marfin βρέθηκαν στη συνέχεια στο RBU και εξωθήθηκαν προς την «εθελούσια»;

-Υψηλόβαθμα στελέχη που απειλούσαν τους συναδέλφους να μην συμμετάσχουν στην κλαδική απεργία της 5ης Μάη, βρέθηκαν στο απυρόβλητο;

-Πριν τη διαδικασία της… «οικειοθελούς» αποχώρησης του 2020, τρεις από τους ανωτέρω συναδέλφους μετακινήθηκαν στο δίκτυο (σε θέσεις ταμία) προκειμένου να εξαναγκασθούν σε παραίτηση;

-Αλήθεια, μήπως η διοίκηση της Τράπεζας στοχεύει στην απομάκρυνση όσων συναδέλφων βίωσαν την τραγωδία της Marfin;

Όπως αναφέρουν η συμπλήρωση στις 5 Μαΐου έντεκα χρόνων από την τραγωδία, δεν αποτελεί μόνο μια θλιβερή επέτειο για τους επιζήσαντες αλλά «συμβολίζει ένα μακροχρόνιο αγώνα επιβίωσης, υπό το βάρος ενός ψυχικού τραύματος το οποίο προσπαθούν με αξιοπρέπεια να επουλώσουν (όσο το δυνατόν) και χωρίς ποτέ να επιχειρήσουν να εξαργυρώσουν επαγγελματικά ή οικονομικά, το “λαχνό” που τους κλήρωσε η ιστορική μοίρα».

Ο ΣΕΥΤΠΕ, επισημαίνει ότι ενώ η Τράπεζα Πειραιώς θα έπρεπε να σταθεί αρωγός σε αυτή την καθημερινή μάχη που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν «μια σειρά ύποπτων και επαναλαμβανόμενων “συμπτώσεων” μας δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για τις μύχιες προθέσεις της Διοίκησης της Τράπεζας, απέναντι στους συναδέλφους μας που έζησαν καταστάσεις που έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη τη δική τους και όλου του κλάδου».

Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι οι επιζήσαντες της Marfin έχουν ονοματεπώνυμο και αναρωτιούνται: «Όσοι υποδύονται αυτόκλητα το .. μακρύ χέρι του Θεού λαμβάνοντας αποφάσεις για το υπηρεσιακό μέλλον αυτών των ανθρώπων, έχουν ηθική συνείδηση;».

Αν αυτή είναι η ανθρώπινη προσέγγιση της τράπεζας σε όσους βρέθηκαν μια ανάσα από το θάνατο εκτελώντας το καθήκον τους, ας μας επιτραπεί να παρατηρήσουμε ότι η εταιρική μας κουλτούρα βασίζεται σε εντελώς λανθασμένα πρότυπα, σημειώνεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

 

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr