Παραδοχή Χατζηδάκη ότι «λόγω του θορύβου επισπεύστηκε» η έρευνα για Φουρθιώτη

Χωρίς συγκεκριμένες απαντήσεις γύρω από το γιατί επι 4 μήνες δεν πήγε ο φάκελος Φουρθιώτη στον εισαγγελέα εμφανίστηκε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, παραδεχόμενος μάλιστα ότι «λόγω του θορύβου των τελευταίων ημερών επισπεύστηκε το θέμα».

Ο Υπουργός Εργασίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 παραδέχθηκε ότι «έγιναν καταχρήσεις» με το πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι «αυτό το θέμα αντιμετωπίστηκε τον Δεκέμβριο με ρύθμιση». Υποστήριξε στη συνέχεια ότι ο ίδιος «για τη συγκεκριμένη υπόθεση αρνήθηκε να κάνει πληρωμές, είχε σταλεί εξώδικο σχετικά».

«Έστειλα το θέμα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το οποίο θα απαντήσει εντός των ημερών, ενώ είχε δοθεί εντολής στις αρμόδιες υπηρεσίες να γίνει έλεγχος για το “ΣΥΝ-Εργασία”. Λόγω και του θορύβου των τελευταίων ημερών, επισπεύστηκε ο έλεγχος ως προς το συγκεκριμένο θέμα. Είναι ευρύτερο το θέμα»

«Η κυβέρνηση το διαπίστωσε» ανέφερε, ενώ απαντώντας στο σχόλιο ότι δεν είχε γίνει κάποια ενέργεια η ανακοίνωση απάντησε γενικόλογα ότι «το Υπουργείο διαχειρίζεται υποθέσει εκατομμυρίων εργαζόμενων» και πως «στείλαμε το θέμα στη Δικαιοσύνη», παρά το γεγονός ότι οι κινήσεις αυτές έγιναν 4 μήνες μερά τον εντοπισμό όσων καταγγέλλονται ως απάτη.

«Φαντάζομαι ότι ένας από τους λόγους που πέρασε ο νόμος ήταν αυτός» πρόσθεσε αποφεύγοντας ξανά να εξηγήσει τις καθυστερήσεις μηνών στη δημοσιοποίηση της υπόθεσης και τις κινήσεις του Δημοσίου.

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr