Πανελλαδική κινητοποίηση των υγειονομικών για ενίσχυση του ΕΣΥ

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν οι υγειονομικοί στο πλαίσιο της 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει για σήμερα Τρίτη η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία έχει προκηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας, από 9:00 – 15:00

«Ως εδώ με τον κυβερνητικό εμπαιγμό – Τώρα μέτρα για την υγεία του λαού. Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή – Δωρεάν Υγεία για κάθε ασθενή» αναγράφει το πανό της ΟΕΝΓΕ.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) που ζητά επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, Συνδικάτα και Σύλλογοι από άλλους κλάδους καθώς και το ΠΑΜΕ.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις.

Οι υγειονομικοί διεκδικούν ανάμεσα σε άλλα:

Να ενισχυθούν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες και με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Στελέχωση των νοσοκομείων που έκλεισαν με τα μνημόνια και αξιοποίησή τους για νοσηλεία ασθενών με Covid-19.

Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Προμήθεια όλων των διαθέσιμων, ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων.

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Λήψη άμεσων μέτρων προστασίας της υγείας σε χώρους δουλειάς και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Καταγραφή ως επαγγελματικής ασθένειας των κρουσμάτων κορονοϊού.

Να σταματήσουν οι διώξεις και απειλές σε βάρος υγειονομικών

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε στις 10 το πρωί υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και στην Περιφέρεια την ίδια ώρα στις ΥΠΕ.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, χαρακτηρισμό θανάτου εργαζόμενου στα νοσοκομεία από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα, μονιμοποίηση εκτάκτων, ισχυρή δημόσια υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, αυξήσεις στους μισθούς και επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr