Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της Κυβέρνησης δεν έχει όρια. Οι προσαγωγές και τα “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” δεν θα φιμώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα

Αθήνα, 16/12/2020

 

Μετά τις απαγορεύσεις ειρηνικών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, με πρόσχημα την πανδημία, η κυβέρνησε προχώρησε σήμερα σε μια άνευ προηγουμένου αντιδημοκρατική ενέργεια, που θυμίζει άλλες μαύρες εποχές.

Η αστυνομία, προφανώς εκτελώντας εντολές της πολιτικής ηγεσίας, προέβη στην προσαγωγή δύο εκλεγμένων συνδικαλιστών θεσμικών εκπροσώπων του πολύπαθου κλάδου του Επισιτισμού Τουρισμού, του προέδρου και του γραμματέα της Ομοσπονδίας, καθώς και του γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, γιατί τόλμησαν να σηκώσουν πανό στο Μέγαρο Μαξίμου, διαμαρτυρόμενοι για τις εγκληματικές ενέργειες της κυβέρνησης, που οδηγούν στην ολοσχερή εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους στο κλάδο της σίτισης και του τουρισμού.

Ενέργειες σαν και αυτή ούτε τα σχέδια ΣΕΒ – Κυβέρνησης για ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων μπορούν να κουκουλώσουν, αλλά ούτε και τον αγώνα μας για ανατροπή αυτών των σχεδίων και υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, μπορούν να ακυρώσουν.

Χιλιάδες εργαζόμενοι παραμένουν «έρμαια των διαθέσεων» των εργοδοτών τους και χωρίς καμία προστασία, αφού προνόησε η κυβέρνηση με την  πολιτική της σε ένα χρόνο μόνο, να ακυρώσει ακόμα και τις τελευταίες νησίδες νομικής προστασίας των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία.

Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα μέσα από όλα τα όργανά του να στείλει αποφασιστικό μήνυμα αγώνα και αντίστασης, αρχής γενομένης από τη ΓΣΕΕ που άμεσα πρέπει να συντονίσει Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες σε αυτή τη κατεύθυνση.

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr