Ο.Ι.Υ.Ε – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για το νομοσχέδιο έκτρωμα ενάντια στις διαδηλώσεις

Αθήνα, 30/6/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε μία περίοδο πραγματικής έκρηξης της φτώχειας και της ανεργίας, με το μέλλον των εργαζομένων να φαντάζει εντελώς αβέβαιο και δυσοίωνο, η κυβέρνηση κατέθεσε εχθές και προωθεί για ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες ημέρες ένα νομοσχέδιο βγαλμένο από δυστοπικό μυθιστόρημα, ποινικοποιώντας ουσιαστικά τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις.


Με το νομοσχέδιο – έκτρωμα, η κυβέρνηση επιδιώκει να περιορίσει το δικαίωμα των εργαζομένων, των συνδικάτων αλλά και όλων των πολιτών και φορέων να διαδηλώνουν και να διεκδικούν τα αιτήματά τους. Ενισχύει την καταστολή για τον περιορισμό της διαμαρτυρίας και των διεκδικήσεων, ενώ περιορίζει τα δημοκρατικά και συνταγματικά δικαιώματα.

Πρόκειται για μία ξεκάθαρη προσπάθεια της κυβέρνησης να υψώσει πολυποίκιλα εμπόδια στο κύμα οργής και αγανάκτησης του κόσμου της εργασίας. Παράλληλα, εξυπηρετεί χρόνιους πόθους επιχειρηματικών ομίλων και επιχειρήσεων για να περιοριστούν ή να απαγορευτούν οι αγωνιστικές διεκδικήσεις και να μπει τέλος στη 
συνδικαλιστική δράση.

Να γνωρίζουν καλά οι εμπνευστές του νομοσχεδίου και όσοι σκοπεύουν να το ψηφίσουν, ότι η ουσία και η μακροημέρευσή του δεν θα κριθεί, όπως πιστεύουν, στα έδρανα του κοινοβουλίου. Αντίθετα θα δοκιμαστεί και θα κριθεί στον δρόμο.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα, σωματεία και τους εργαζόμενους της χώρας να οργανώσουν άμεσα την αντίστασή τους ενάντια στο νέο νομοσχέδιο της κρατικής καταστολής και του αυταρχισμού. Δηλώνουμε ξεκάθαρα προς την κυβέρνηση και τους μεγαλοεργοδότες πως οι εργατικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται και δεν φιμώνονται. Να είναι βέβαιοι πως η απαγόρευση των διαδηλώσεων που ονειρεύονται, θα μείνει απλά ένα σχέδιο επί χάρτου.

Για την ΟΙΥΕ

Ο Πρόεδρος                                        Ο Γενικός Γραμματέας
ΘΕΜΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ                  ΣΙΔΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο.Ι.Υ.Ε.
Ομοσπονδία Ιδιωτικών
Υπαλλήλων Ελλάδος


Διεύθυνση
:
Ψαρών 2 – Πλ.Καραϊσκάκη
10437 Αθήνα – Ελλάδα

Τηλέφωνα
:
(210) 5239001 – 5239766

Fax
: 5231619

E-mail
: oiye@otenet.gr

Website
: http://www.oiye.gr