Με διαφωνία Τσιόδρα και μελών της Επιτροπής ανοίγουν τα Λύκεια τη Δευτέρα

Παρά τη διαφωνία μελών της Επιτροπής Επιστημόνων, αλλά και προσωπικά του Σωτήρη Τσιόδρα, η κυβέρνηση προχωράει στην απόφασή της να ανοίξουν τα Λύκεια σε όλη τη χώρα από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου. Την απόφαση ανακοίνωσε επίσημα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέροντας πως «τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν και πάλι τα μαθήματα στην τάξη, τηρουμένων όλων των μέτρων που έχουμε ήδη λάβει».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Tvxs.gr το άνοιγμα αποτελεί μια πολιτική απόφαση καθώς αρχικά τουλάχιστον επτά μέλη της Επιτροπής, μεταξύ των οποίων και ο Σωτήρης Τσιόδρας, εξέφρασαν τη διαφωνία τους για την επαναλειτουργία των σχολείων στο σύνολο της χώρας τη Δευτέρα. Η πρόταση για αναβολή του ανοίγματος σε όλη τη χώρα μειοψήφισε. Ωστόσο η κατάσταση ήταν διαφορετική όταν τέθηκε το ζήτημα του ανοίγματος στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα κ.α. Η πλειοψηφία των μελών της επιτροπής, όπως ανέφεραν πηγές στο Tvxs.gr, διαφώνησε με το άνοιγμα στις εν λόγω περιοχές και έτσι παρέπεμψαν την τελική απόφαση στην κυβέρνηση.

Σημειώνεται πως το άνοιγμα των Λυκείων είχε προαναγγελθεί τα τελευταία 24ωρα από πολλά κυβερνητικά στελέχη, με τελευταία την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, ο οποία μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων είναι να ανοίξουν πρώτα τα Λύκεια. Ωστόσο, είχε ισχυριστεί πως οι αποφάσεις θα ληφθούν από την κυβέρνηση, αφού πρώτα κάνει την εισήγησή της η επιτροπή των ειδικών.

Η υπουργός Παιδείας, κατά την τακτική ενημέρωση, γνωστοποίησε πως υπάρχει και αλλαγή σχετικά με τις αρχικές ανακοινώσεις για τη χρήση των self tests από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Ειδικότερα οι μαθητές και καθηγητές θα υποχρεούνται να κάνουν self test δύο φορές την εβδομάδα, προκειμένου, όπως είπε, «να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Τα τεστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Ερωτήματα ωστόσο τίθενται για τα χρονοδιαγράμματα, καθώς οι πρώτες παρτίδες των self tests έχουν φτάσει μεν στα φαρμακεία, ωστόσο καταγράφονται διάφορα προβλήματα, ενώ μαθητές και καθηγητές καλούνται να έχουν αρνητικό τεστ τη Δευτέρα πριν το μάθημα.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr