Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση: Επιστολή για την άμεση σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ

Αθήνα, 04/11/2020

Προς:

Πρόεδρο ΓΣΕΕ

Κοινοποίηση:

Διοικητικό Συμβούλιο ΓΣΕΕ

 Συνάδελφε Πρόεδρε,

Η ανησυχία για την πανδημία του COVID 19 είναι φανερή, καθώς εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα, και εντείνεται ο προβληματισμός ακόμη περισσότερο.

Σύσσωμη η ευρωζώνη μαζί και η Ελλάδα οδεύουν προς διπλή ύφεση με προοπτική συρρίκνωσης του ΑΕΠ και μέσα στο 2021. Μέσα σε αυτό το ζοφερό οικονομικό κλίμα, λόγω της πανδημίας, η κυβέρνηση βάζει «λουκέτο» στην εστίαση και στον πολιτισμό, χωρίς παροχή ουσιαστικής στήριξης και καμία προοπτική για το μέλλον. Ταυτόχρονα, την ώρα που η υπόλοιπη Ευρώπη, (ακόμα και το πιο συντηρητικό κομμάτι της) παγώνει τις εξώσεις και επιδοτεί την εργασία, εκείνη ψηφίζει τον πτωχευτικό κώδικα και παραδίδει την πρώτη κατοικία στις τράπεζες και στα FUNDS.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το επερχόμενο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, λες και είναι γραμμένο από τον ΣΕΒ, «αλλάζει τον χάρτη» στις εργασιακές σχέσεις και καθιερώνει το 10ωρο εργασίας, επεκτείνει την κατάργηση της Κυριακής –αργίας, καταργεί τις υπερωρίες και επιβάλει ποινικούς περιορισμούς στην συνδικαλιστική δράση.

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να παραμείνουν απαθείς, αδιάφοροι και άπραγοι.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητάμε την άμεση σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ, μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω του COVID 19, προκειμένου να υπάρξει ένας συνολικός σχεδιασμός, για την οργανωμένη και αποτελεσματική αγωνιστική απάντηση του εργατικού κινήματος, απέναντι στις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές που επιβάλλει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

Για την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

ΘΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr