ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑ.Σ.Ε.Ν.Τ. ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑΣ

Αθήνα, 22/01/2021

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΝ και ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

Ο ΠΑΣΕΝΤ ανελλιπώς, επανειλημμένα και με συνέπεια, έχει φέρει στην επιφάνεια και αναδείξει πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση, σε όλη την διάρκεια της πανδημίας προκειμένου να δοθεί λύση, στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μερικές χιλιάδες υπάλληλοι στα γραφεία ταξιδίων, τουρισμού και Ναυτιλίας, οι οποίοι εργάζονται ως εποχιακοί εργαζόμενοι.

Όλοι λοιπόν αυτοί οι εργαζόμενοι εξαιρούνται από κάθε προϋπόθεση στήριξης  με την μορφή επιδότησης ή έκτακτης οικονομικής βοήθειας, αφού καθίστανται αόρατοι για το σύστημα και αγνοούνται μια και δεν εργάζονται σε εποχιακές επιχειρήσεις.

Καταδικάζονται λοιπόν σε εξαθλίωση και αφανισμό όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι που συνεχώς, επανειλημμένα και χωρίς διακοπή, προσλαμβάνονται τον Μάρτιο εκάστου έτους από τις επιχειρήσεις των ταξιδιωτικών γραφείων και απολύονται στο τέλος της τουριστικής περιόδου για να επαναπροσληφθούν μετά από μικρή διακοπή την επόμενη περίοδο.

Ο ΠΑΣΕΝΤ αγωνίστηκε με συνέπεια, με επιστολές, παραστάσεις και ανάδειξη του προβλήματος κινητοποιώντας την ΓΣΕΕ, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), αλλά και τις εργοδοτικές ενώσεις του Τουρισμού (ΗΑΤΑ και FEDHATA), οι οποίοι με επιστολές τους απαίτησαν από το υπουργείο εργασίας, αλλά και το υπουργείο τουρισμού να προχωρήσει σε λύση του δίκαιου αιτήματος μας και να συμπεριλάβει και αυτή την κατηγορία των εργαζομένων στα προγράμματα στήριξης και βοήθειας.

Βρισκόμαστε λοιπόν τώρα στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μετά από ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, που προέκυψε από την διαρκή πίεση μας,  αλλά και μετά από συνάντηση με τον υπουργό τουρισμού, που συναίνεσε αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος μας και τον υπουργό εργασίας με την παρουσία και του υφυπουργού και της γεν. γραμματέως, υπήρξε διαβεβαίωση από το Υπουργείο Εργασίας ότι τελικά αποδέχτηκαν το αίτημα μας και θα προχωρήσουν σε άμεση αποκατάσταση και θεραπεία της αδικίας που υφιστάμεθα.

Αγαπητές, Αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι χαμένοι αγώνες είναι εκείνοι που δεν δίνονται. Παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε σε αυτή την δύσκολη περίοδο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Σας καλούμε όλους να είστε συσπειρωμένοι δίπλα στο σωματείο μας  και σίγουρα τα αποτελέσματα θα είναι νικηφόρα.

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr