ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΥΕ: Να μην ανοίξουν τα καταστήματα, καμία Κυριακή

Αθήνα, 30/10/2020

Το Υπουργείο Ανάπτυξης, μπροστά στο νέο κύμα της πανδημίας, αναγκάστηκε ν’ αφήσει στην άκρη -προς το παρόν- τις νεοφιλελεύθερες εμμονές του, αποφασίζοντας να παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα την προσεχή Κυριακή 1 Νοεμβρίου.

Χρόνια τώρα, η ΟΙΥΕ δίνει αγώνα ενάντια στην διεύρυνση του ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα απέναντι στις προθέσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων, που επιχειρούν να επιβάλουν τη λειτουργία των καταστημάτων Κυριακές και Αργίες, καταστρατηγώντας το δικαίωμα των εργαζομένων σε πενθήμερη, 8ωρη εργασία.

Στις συνθήκες τις πανδημίας η διεύρυνση του ωραρίου δημιουργεί επιπλέον προβλήματα για τους εργαζόμενους.

Από την πρώτη ημέρα της πανδημίας, η Ομοσπονδία έχει τονίσει ότι η διεύρυνση του ωραρίου εν μέσω πανδημίας αυξάνει τον κίνδυνο για την υγεία των εργαζομένων στο εμπόριο. Οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε μεγαλύτερη έκθεση στον ιό, αλλά και σε μεγάλη σωματική εξάντληση με 13 ημέρες συνεχούς εργασίας (από Δευτέρα μέχρι το επόμενο Σάββατο). Έστω και αργά το Υπουργείο Ανάπτυξης υιοθέτησε εν μέρει αυτή τη θέση.

Καλούμε την κυβέρνηση να επιδείξει την στοιχειώδη  κοινωνική ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους και να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές.

 

ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

Για την ΟΙΥΕ

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr