Για τη Σοφία του διπλανού μας γραφείου…

Αθήνα, 19/01/2021


Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

συγκλονισμένη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί τις αποκαλύψεις της ολυμπιονίκου Σοφία Μπεκατώρου και άλλων αθλητριών, που βρήκαν τη δύναμη να καταγγείλουν το φαύλο κύκλο της έμφυλης σεξουαλικής βίας.

Η συνάντησή της με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποτέλεσε την ελάχιστη αναγνώριση στα πρόσωπα όλων των γυναικών, που φέρουν σιωπηλά επί χρόνια το τραύμα της βάναυσης σεξουαλικής παρενόχλησης, μην τολμώντας να το καταγγείλουν, επειδή ενδόμυχα γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπισθούν στην καλύτερη περίπτωση με οίκτο ή καχυποψία και στη χειρότερη με περιφρόνηση, χλεύη, ακόμη και με κοινωνικό στιγματισμό.

Και ενώ όλοι συμφωνούν ότι θα πρέπει επιτέλους να μπει τέλος στην ατιμωρησία των θυτών και στην ενοχοποίηση των θυμάτων, με μεγάλη μας λύπη οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι και στην Τράπεζα Πειραιώς υπάρχει αυτή τη στιγμή προφορική καταγγελία εργαζόμενης για περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης από ιεραρχικά προϊστάμενό της.

Και επειδή το περιστατικό αυτό, όπως γίνεται αντιληπτό, είναι ιδιαίτερα σοβαρό, όπως και το θάρρος που βρήκε η εργαζόμενη να προχωρήσει στη γενναία αυτή αποκάλυψη, προβληματιζόμαστε έντονα για το γεγονός ότι – παρά τις προφορικές καταγγελίες της ίδιας, του Συλλόγου μας και συναδέλφων στην αντίληψη των οποίων έχει υποπέσει το συγκεκριμένο γεγονός – δεν υπάρχει αρμοδίως μέχρι στιγμής καμία εξέλιξη που να αποκαθιστά την σε βάρος της βάναυση κακοποίηση της αξιοπρέπειάς της.

Για το λόγο αυτό, παρακολουθούμε και θα εντείνουμε τις παρεμβάσεις μας μέχρι την τελική δικαίωση της συναδέλφισσάς μας. Είναι ανάγκη να εντείνουμε και στο δικό μας εργασιακό χώρο τις προσπάθειες, ώστε να διαμορφωθεί ένα αξιακό σύστημα και αντίστοιχες δικλίδες ασφαλείας που δεν θα επιτρέπουν την εκδήλωση τέτοιων ανήθικων συμπεριφορών.

Καλούμε τις εργαζόμενες να μη διστάσουν να επικοινωνήσουν με το Σύλλογό μας και να καταγγείλουν οποιοδήποτε περιστατικό ή απόπειρα εκδήλωσης φαινομένων σεξουαλικής παρενόχλησης. Η συμπαράσταση και στήριξή μας είναι αυτονόητη.

 

Η κραυγή ΜΙΛΑ πρέπει να ακουστεί σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε εργασιακό χώρο.

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ.

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε​​ διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου μας 216 4001691 – 3 (εσ. 81691 – 3), 216 4001974 (εσ. 81974), 210 3288141 (εσ. 28141)  & 216 9001245, 216 4001699 (εσ. 81699).

 

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

                        Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν. Γραμματέας

 

                     Μπεμπένης Εμμανουήλ                     Γοίλιας Ισίδωρος

 

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr