Ανακοίνωση ΟΙΥΕ: Πολυτεχνείο 2020, Ψωμί – Παιδεία – Υγεία – Ελευθερία

Αθήνα, 16/11/2020

Το Πολυτεχνείο είναι ο φάρος των αγώνων του λαού μας για δημοκρατία, για ψωμί – παιδεία – ελευθερία.

Είναι ο φάρος των αγώνων για την προστασία των δικαιωμάτων μας, για την προστασία της δημόσιας υγείας, της εργασίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τη δημόσια υγεία μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, όπως οφείλει να προστατεύει το Σύνταγμα και τα δικαιώματα των πολιτών. Την αναστολή του άρθρου 11 του Συντάγματος δεν είναι αρμόδιος να τη διατάξει κανένας αρχηγός της Αστυνομίας ή εντολοδόχος του, παρά μόνο η Βουλή υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 48 του ίδιου του Συντάγματος.

Η κυβέρνηση για το σκοπό αυτό προωθεί μέτρα που βρίσκονται εκτός του συνταγματικού πλαισίου. Και όλα αυτά την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι απροστάτευτοι απέναντι στην πανδημία έρχονται αντιμέτωποι με μέτρα, όπως οι αναστολές των συμβάσεών τους, η τηλεργασία, το χαντάκωμα των μισθών τους, ενώ πολλοί αντιμετωπίζουν την απόλυση και την εκμηδένιση των εισοδημάτων τους.

Καλούμε όλα τα σωματεία μέλη μας να καταδικάσουν απερίφραστα τις αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις της κυβέρνησης.

Υποχρέωσή μας είναι να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση   της εργασίας, της δημόσιας παιδείας, υγείας και της ίδιας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

 

Για την ΟΙΥΕ

 

 

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr