Το Facebook συνεχίζει τη λογοκρισία και «εξαφανίζει» αναρτήσεις των φωτορεπόρτερ από την πορεία για τον Κουφοντίνα

Η λογοκρισία που έχει ξεκινήσει από το facebook στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες και ανησυχητικές διαστάσεις.

Ένας ένας οι φωτορεπόρτερ βλέπουν τις φωτογραφίες που ανήρτησαν στο facebook από τη χθεσινή συγκέντρωση αλληλεγγύης υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 5.000 άνθρωποι, κάνοντας επί της ουσίας της δουλειά τους να «εξαφανίζονται» από τα προφίλ τους και στη θέση τους να μπαίνει ένα μήνυμα που θυμίζει περισσότερο καθεστώς Ερντογάν.

Η αρχή έγινε με τις φωτογραφίες του φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου, οι οποίες δεν έμειναν αναρτημένες ούτε μία ώρα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με καταγγελίες, το Facebook, κατά την προσφιλή του συνήθεια τις «κατέβασε» με το μήνυμα πως η συγκεκριμένη ανάρτηση «παραβιάζει τους όρους μας σε ό,τι αφορά τα επικίνδυνα άτομα και τις επικίνδυνες οργανώσεις, επομένως δεν μπορεί να τη δει κανένας άλλος».

Έτσι, στον Μάριο Λώλο επιβλήθηκε απαγόρευση ζωντανής μετάδοσης ή διαφήμισης στο μέσο για 60 ημέρες.

Το ίδιο συνέβη και με τις φωτογραφίες που ανήρτησε η φωτορεπόρτερ της Eurokinissis, Τατιάνα Μπόλαρη, με την απαράδεκτη δικαιολογία ότι προτρέπει σε επικίνδυνες ενέργειες και υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις.

Γράφει συγκεκριμένα:

«Πριν λίγο το fb μου κατέβασε την χθεσινή ανάρτηση γιατί παραβιάζω τους όρους της κοινότητας, δηλαδή με την χθεσινή μου καταγραφή, προτρέπω σε επικίνδυνες ενέργειες, υποστηρίζω τρομοκράτες ή τρομοκρατικές οργανώσεις και κάτι άλλα που δεν τα θυμάμαι.

Αναρωτιέμαι εάν αύριο-μεθαύριο συμβεί το οτιδήποτε ως ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ εγώ θα κάνω πως ΔΕΝ το είδα!

Οπότε… η χθεσινή πορεία ΔΕΝ έγινε ποτέ και ΔΕΝ είχε τόσο κόσμο και ΔΕΝ ήμουν εκεί και ΔΕΝ ήταν και κανένας άλλος, οι εικόνες που ακολουθούν είναι αποκύημα της φαντασίας μου, ΞΑΝΑ! (θα μου το κατεβάσουν κι αυτό ενδεχομένως, αλλά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι)».

Ένας ακόμα επαγγελματίας φωτορεπόρτερ που είδε την ανάρτησή του να εξαφανίζεται είναι ο Λευτέρης Παρτσάλης. «Μετά τον συνάδελφο Marios Lolos το Facebook λογόκρινε και το δικό μου ποστ από τη χθεσινή πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα… ωραία ρε».

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα το Facebook λογοκρίνει μέσω της εταιρείας που έχει προσλάβει για τον έλεγχο του περιεχομένου, την Teleperformance μία από τις πρώτες εισπρακτικές που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα. Η Teleperformance ανέλαβε τη διαχείριση του περιεχομένου του facebook λίγο πριν από τις εκλογές του 2019 και τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει επιλέξει να «εξαφανίζει» αναρτήσεις υπέρ του Δημήτρη Κουφοτνίνα, χαρακτηρίζοντάς τες ούτε λίγο ούτε πολύ φίλα προσκείμενες προς την τρομοκρατία.

ΠΗΓΗ: documentonews.gr

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr