Το Πολυτεχνείο ζει μέσα από τους αγώνες της νεολαίας, της εργατικής τάξης και του λαού μας

Αθήνα, 16/11/2023

Η εξέγερση του λαού και της νεολαίας τον Νοέμβρη του 1973 αποτέλεσε φωτεινό ορόσημο στην διάρκεια του αντιδικτατορικού αγώνα. Ήταν το αποκορύφωμα της αντίστασης ενάντια στην φασιστική χούντα και των ξένων υποστηρικτών της. Αποτέλεσε τον καταλύτη για την πτώση της δικτατορίας και την επάνοδο της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Ο αγώνας αυτός συνεχίζει και σήμερα να εμπνέει τους αγώνες του λαού μας και της νεολαίας, για εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατικές ελευθερίες, κοινωνική δικαιοσύνη.

Συνεχίζεται:

  • Στους απεργιακούς αγώνες των εργαζομένων, για σταθερή και μόνιμη δουλειά, για αξιοπρεπείς αμοιβές, για βελτίωση των συνθηκών εργασίας, για διασφάλιση των κοινωνικών αγαθών της Παιδείας, της Υγείας, της ασφάλισης.
  • Στην πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Μέσα από τους αγώνες των κινημάτων ενάντια στους πολέμους και στις σφαγές αμάχων με χιλιάδες αθώα θέματα.
  • Στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, του φοιτητικού κινήματος και της νεολαίας, για αναβαθμισμένη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.

Οι εργαζόμενοι σήμερα πρέπει να αντλούν διδάγματα από την ενωτική συλλογική δράση και την αποφασιστικότητα των φοιτητών των εργαζόμενων και του λαού στο Πολυτεχνείο.

Να ενισχύσουν τους αγώνες τους ενάντια στα πολεμικά σχέδια του Ισραήλ, των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, για την αποτροπή των πολεμικών σχεδίων και των επεμβάσεων στην Παλαιστίνη και σε κάθε σημείο του πλανήτη.

Να εντείνουν την πάλη τους για την απόκρουση των νεοφιλελεύθερων αντεργατικών πολιτικών που προωθεί και προσπαθεί να επιβάλλει η Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Να ενισχύσουν τις αγωνιστικές παρεμβάσεις τους για προάσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, που σήμερα βρίσκονται στο στόχαστρο των κυβερνητικών πολιτικών.

Να ενισχύσουν την πάλη τους ενάντια στις πολιτικές, που οδηγούν πρώτα από όλα την νεολαία στην ανεργία και διευρύνουν τις ζώνες της φτώχειας.

Να αγωνιστούν για το δικαίωμα στη δουλειά, για την αναβάθμιση του εργατικού εισοδήματος, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για την εφαρμογή των πολιτικών υγιεινής και ασφάλειας, στο να μπει επιτέλους ένα τέλος στα εργατικά δυστυχήματα.

Να μπει φραγμός στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών της Παιδείας και της Υγείας.

Να κατοχυρώσουν και να αναβαθμίσουν το Σύστημα Κοινωνικής ασφάλισης, που σήμερα βρίσκεται στο στόχο των αντεργατικών πολιτικών.

Η ΕΑΚ καλεί τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες, να δώσουν το δικό τους ανατρεπτικό μήνυμα στη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου. Να αντιδράσουν στο μέλλον που τους επιφυλάσσουν, ένα μέλλον ζοφερό, χωρίς σταθερή δουλειά, ασφάλιση, δικαιώματα. Να συμμετέχουν και να μετατρέψουν τα Σωματεία σε όργανα πάλης και με ενωτικούς μαζικούς αγώνες να δώσουν τη δική τους νεανική δυναμική απάντηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τη νεολαία, να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στις εκδηλώσεις και τις πορείες σε όλη την Ελλάδα για να τιμήσουμε την 50η επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη ΄73.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 Νοέμβρη.

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr