ΑΠΘ: Πολιτική θύελλα για την έφοδο των ΜΑΤ – “Απελευθερώστε τους φοιτητές”

Τα επεισόδια και οι προσαγωγές φοιτητών στην Πρυτανεία του ΑΠΘ έφεραν την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. “Μεταξύ των προσαχθέντων και ο γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης”.

Την άμεση απελευθέρωση των φοιτητών που προσήχθησαν στο κτίριο της Διοίκησης της Πρυτανείας του ΑΠΘ μετά από έφοδο των ΜΑΤ, την οποία και καταδικάζουν, ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται πως το κτίριο βρισκόταν υπό κατάληψη από το πρωί της Δευτέρας (22/02), ενώ έπειτα από έφοδο των ΜΑΤ εκτυλίχθηκαν επεισόδια μεταξύ Αστυνομίας και φοιτητών που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν με αφορμή το νέο νόμο για τα πανεπιστήμια.

ΣΥΡΙΖΑ: “Απρόκλητη επίθεση”

“Απρόκλητη επίθεση από την αστυνομία” σε βάρος φοιτητών μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

“Οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χημικά και προέβησαν σε προσαγωγές φοιτητών. Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία, η οποία αποτελεί έκφραση της αντιδημοκρατικής εκτροπής της κυβέρνησης και την κατάφωρη παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και των δημοκρατικών ελευθεριών”, επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση που τονίζει ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ζητώντας “την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των προσαχθέντων χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία”.

ΚΚΕ: “Οι μάσκες της κυβέρνησης έπεσαν γρήγορα”

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ, ζητά την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων και καταλογίζει ευθύνες στην πρυτανεία του Αριστοτελείου για την είσοδο αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο του Πανεπιστημίου.

“Δεν πρόφτασε να στεγνώσει το μελάνι του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και έχουμε τα πρώτα αποτελέσματά του. Σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις μετά από κάλεσμα της πρυτανείας εισήλθαν στο χώρο του ΑΠΘ για να διαλύσουν την κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων που ζητούσαν το άνοιγμα των σχολών και την έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας όπως επίσης και τη μη εφαρμογή του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια. Προχώρησαν μάλιστα σε προσαγωγές φοιτητών”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του και επισημαίνει:

“Είναι τεράστιες οι ευθύνες της πρυτανείας του ΑΠΘ. Οι μάσκες της κυβέρνησης έπεσαν πολύ γρήγορα. Ο πραγματικός στόχος του νέου νόμου δεν είναι η “εγκληματικότητα” μέσα στα πανεπιστήμια αλλά όσοι αγωνίζονται, αντιστέκονται και αντιδρούν στην πολιτική τους”.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr