Ακόμα μια αντεργατική πρακτική της κυβέρνησης

Αθήνα, 25/06/2024

Η κυβέρνηση έκανε ακόμα ένα «δώρο» στον ΣΕΒ με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, ώστε πλέον να μην υπολογίζεται σαν εργάσιμος χρόνος, ο χρόνος που απαιτείται για την προετοιμασία του εργαζόμενου προκειμένου να πιάσει δουλειά στην βιομηχανία, δίνοντας μ’ αυτό τον τρόπο δύο απλήρωτα μισάωρα την ημέρα δώρο στον κάθε εργοδότη, παρ’ ότι ο εργαζόμενος βρίσκεται εντός της επιχείρησης. Για να το υποστηρίξει αυτό χρησιμοποίησε σαν επιχείρημα ένα Προεδρικό Διάταγμα του 1932!

Παράλληλα, εξαιρεί από την υποχρέωση δήλωσης στο ΕΡΓΑΝΗ των εργαζόμενων με τηλεργασία, των συναδέλφων μας που εργάζονται μέσω εργολαβικών εταιριών, εταιριών δανεισμού προσωπικού και σε εταιρίες security, επιτρέποντας σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους να δουλεύουν παραπάνω υπό την πίεση του εργοδότη με τις ευλογίες του Υπουργείου.

Τέλος, ονομάζοντας «διευθύνοντες υπαλλήλους» εργαζόμενους, χωρίς κανένα ποσοτικό περιορισμό ανά επιχείρηση, τους εξαιρεί από την υποχρέωση χρησιμοποίησης της ψηφιακής κάρτας.

Αντί λοιπόν το Υπουργείο Εργασίας να λειτουργεί με γνώμονα την προστασία των εργαζόμενων, υποστηρίζει με τις πράξεις του την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Το συνδικαλιστικό κίνημα μέσα από την οργανωμένη δράση στα συνδικάτα να αναγκάσει την κυβέρνηση αντί να λειτουργεί σαν εντολοδόχος των εργοδοτών, να προωθήσει πολιτικές που θα ανακουφίσουν τους εργαζόμενους, που θα ενισχύουν το καταβαραθρωμένο εισόδημά τους, που θα φέρνουν σε πρώτο πλάνο την προσωπική έναντι της επαγγελματικής τους ζωής, που θα διευκολύνουν την οικογενειακή ισορροπία.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν και να ενισχύσουν τα συνδικάτα δίνοντας συλλογική απάντηση στις αντεργατικές πολιτικές.

 

Ε.Α.Κ.
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Διεύθυνση
:
Πατησίων 69 & Αινιάνος 2
ΤΚ: 10434 Αθήνα

Τηλέφωνα
:
(210) 8202273,
(210) 8202287 

E-mail
: eak@gsee.gr 

Website
: http://www.eakergasia.gr